PUBLICITAT

Andorra La Vella

Astrié manifesta la necessitat d’un espai multifuncional a la capital

Arrenca la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella amb gairebé 190 expositors

Per Anna Mencos

Inauguració de la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella.
Inauguració de la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella. | SFGA/CESTEVE

El tret de sortida de la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella ha servit per posar relleu a la necessitat que el Principat disposi d’un espai multifuncional per acollir esdeveniments de grans dimensions com la fira. El cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat que «és una infraestructura necessària i prioritària», sempre que es disposi de la capacitat econòmica i financera necessària per tirar-la endavant. L’edició d’enguany ha augmentat en més d’una quinzena el nombre d’expositors, arribant als 187 estands repartits en els 10.000 metres quadrats, que es distribueixen entre el recinte firal instal·lat a l’aparcament del Parc Central i els espais exteriors, a la vora del riu. Un any més, EL PERIÒDIC estarà tot el cap de setmana a la Fira d’Andorra la Vella a l’estand número vuit, distribuirà entre els assistents, i de manera gratuïta, l’Especial Fira. 

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha manifestat que la fira es converteix en un punt de trobada i cohesió social, i que a la vegada és un gran aparador per les entitats que en formen part. Per aquest motiu el cònsol ha apuntat que «calen més garanties de durabilitat», ja que actualment l’esdeveniment s’està fent en una parcel·la que el comú lloga a una propietat privada, i que això fa que «ens hem d’anticipar per trobar un emplaçament on es pugui celebrar la fira amb més garanties». El cònsol ha destacat que s’ha de fer una reflexió conjunta i mirar cap al futur, i a partir d’aquí treballar per veure quina és l’opció més viable tant a curt termini, com en l’àmbit urbanístic.

Per la seva banda, el cap de Govern ha detallat que caldrà veure com evoluciona la situació de l’habitatge, ja que «si continua sent la que és, la majoria dels nostres recursos públics en matèria d’inversió han d’anar destinats a l’habitatge». Això sí, Espot ha explicat que tot dependrà de si l’Executiu és capaç de trobar sinergies amb el sector privat que permeti abastir el cost públic d’aquesta infraestructura.

El cap de Govern anuncia que continua sent una infraestructura «necessària i prioritària»

Xarxa d’aigua / La situació meteorològica d’aquesta tardor, ha fet que els comuns hagin posat sobre la taula mesures que estaven previstes per garantir l’abastament d’aigua als ciutadans i que, en alguns casos, havien quedat posposades per altres qüestions. És el cas de la connexió de les xarxes entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, per evitar episodis d’incidències i que és pogués abastar aigua per les dues bandes. En aquest sentit, Astrié ha comentat que hi ha predisposició per part dels dos comuns i que és una situació que es troba sobre la taula: «S’haurà de mirar llocs on fer-ho, ja que són solucions que s’han d’adoptar ara per a evitar problemàtiques futures», ha detallat el cònsol major.

Temporada d’hivern / Grandvalira Resorts no preveu un impacte en l’arribada de turistes israelians de cara a la temporada d’esquí arran del conflicte bèl·lic amb Palestina. Segons ha confirmat el director general del domini, Juan Ramón Moreno, a hores d’ara el mercat israelià «pensa operar amb normalitat», tot i que ha assegurat que donada la situació en aquest territori, «hem de ser molt prudents perquè les coses poden canviar de manera molt ràpida». D’altra banda, Moreno ha avançat que s’habilitarà el nou remuntador de sis places a Arinsal, que gaudirà d’una capacitat més elevada, i després una nova zona a Canillo amb un remuntador de quatre places i tres noves pistes que «ens donaran cinc quilòmetres addicionals esquiables».

PUBLICITAT
PUBLICITAT