PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El repte maltès

La selecció femenina s’enfronta avui a Malta amb l’objectiu de continuar creixent com equip internacional

Per Joan Jiménez

La selecció femenina d’Andorra entrenant ahir a la nit a Malta.
La selecció femenina d’Andorra entrenant ahir a la nit a Malta. | FAF

Nova jornada de la UEFA Women’s Nations League de la selecció andorrana de futbol femení amb un partit que enfrontarà a les noies de José Antonio Martín contra una Malta que arriba al matx en ratxa. La selecció maltesa ve encadenant molt bons resultats en els darrers partits de la competició, havent guanyat a Letònia com a visitant per la mínima i a Moldàvia a casa per 2-0. Les tricolor aterren a l’illa mediterrània amb el record de la victòria aconseguida a Moldàvia per 2-1 i amb la derrota a casa contra una Letònia que va superar a Andorra per 4-0 a l’Estadi Nacional. Tot i així, s’espera un emocionant partit que suposarà una prova excitant per les del Principat amb l’objectiu de continuar creixent com a equip davant d’un rival d’alçada que complicarà les coses a les de Martín, però que també serà un gran escenari perquè les andorranes puguin continuar desenvolupant-se a l’escenari internacional. 

Èrica Gonçalves, jugadora del combinat nacional, va fer unes declaracions ahir, on afirmava que arriben amb «molta il·lusió, tenim ganes de mostrar que podem fer alguna cosa més, de què podem competir i d’obtenir bons resultats». Gonçalves va definir a les rivals com un «equip molt fort», destacant que ocupen el primer lloc de la classificació del grup I de la Women’s Nations League. Tot i això, la jugadora tricolor sent confiança amb el treball que han anat realitzant i confia en el fet que ella i les seves companyes «ho donarem tot i anirem a per totes». El full de ruta pel matx passa per «fer com a Moldàvia», tot i reconèixer què en el partit contra Letònia «no vam poder guanyar, no ens van sortir les coses i el resultat no ens va sortir» bé. Tot i això, Gonçalves confia a poder tenir un bon rendiment individual i grupal al partit d’avui contra Malta.

L’entrenador José Antonio Martín va afirmar que «arribem millor que l’anterior finestra (de convocatòria amb la selecció), portem més sessions d’entrenament i més partits, així que en l’àmbit condicional i físic estem millor, i també en l’aspecte tàctic». Preguntat per la rival maltesa, Martín va exclamar que «han fet un bon treball d’scouting, així que és un rival superior. És la millor selecció, a nivell rànquing, de tota la lliga C», però que, tot i això, «si fem les tres o quatre cosetes que hem treballat durant aquestes setmanes bé, els hi podem posar en molts problemes», va sentenciar el tècnic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT