PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laura Casanovas presenta el seu primer llibre, ‘Les estrelles de Lilith’

La novel·la va guanyar el Premi Carlemany per al foment de la lectura 2023

Per Alex Montero

Laura Casanovas durant la presentació de 'Les estrelles de Lilith' a la Biblioteca d'Escaldes-Engordany.
Laura Casanovas durant la presentació de 'Les estrelles de Lilith' a la Biblioteca d'Escaldes-Engordany. | A.M.

Una trentena de persones es van donar cita ahir a la Biblioteca d’Escaldes-Engordany per rebre la presentació del llibre Les estrelles de Lilith a càrrec de la seva escriptora, Laura Casanovas. L’autora, qui també és opinadora d’EL PERIÒDIC des del passat mes de juny, es va mostrar «molt il·lusionada i agraïda» al comú per «l’oportunitat de deixar-me presentar la meva obra en un espai com aquest», d’on és membre habitual a causa de la seva vinculació amb el club de lectura LiteArt.

Resident a El Ges, professora de català a Andorra i definida com «una gran apassionada de la lectura i dels llibres», en Les estrelles de Lilith Casanovas segueix el camí de la Maria, una jove que arriba a Andorra perquè la seva mare s’ha enamorat d’un policia del país a través de Tinder. El mateix dia que hi arriben, un home apareix crucificat, i pocs dies més tard, una dona morta. La trama policial s’entrellaça amb la nova vida de la noia al país, una «estructura bipolar» que l’autora va donar vida després «d’ajuntar dues novel·les que estava escrivint simultàniament: una novel·la adulta policíaca i una altra més juvenil centrada en la vida d’una jove adolescent». A més, el llibre compta amb personatges reals que formen part de la vida de Casanovas, com el mossèn Ramon de Sant Julià de Lòria.  

Les estrelles de Lilith va ser la guanyadora del Premi Carlemany per al foment de la lectura 2023, un reconeixement que l’autora va rebre «amb una alegria inimaginable. Em va fer molta il·lusió per tot el que representa, perquè fa tants anys que treballo a Andorra que em sento ja part d’aquí», ja que com ella mateixa va dir, «la meva família i jo som una mena d’andorrans sense papers». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT