PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Aqua’ de Babiloni, la nova escultura del Parc Central

L’obra estarà entre sis mesos i un any a la galeria a l’aire lliure

Per Maria Lozano

Imatge de la inauguració de l’escultura, ahir.
Imatge de la inauguració de l’escultura, ahir. | Tony Lara

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy, van presentar ahir la nova escultura que estarà temporalment al Parc Central. És una peça més a part de les sis que hi ha ara actualment a la galeria d’art a l’aire lliure. Així, la nova escultura es diu Aqua, i és de l’artista valenciana Cristina Babiloni, qui va explicar que l’objectiu de l’obra és «fer un homenatge a l’aigua, font de vida».

Aqua ha estat cedida al comú de la capital per l’ambaixada espanyola i està extreta de l’exposició Fragile, que actualment acull la institució. Es tracta d’una peça de bronze i referma la bona col·laboració entre el Comú d’Andorra la Vella i l’ambaixada, a més dels dos països.

Respecte al material de l’escultura, al ser bronze –un material noble– l’escultura es veu afectada per les condicions meteorològiques, podent canviar de color si hi ha, per exemple, més humitat. Així, l’obra busca evocar una forma de peix que busca evocar una forma de peix, simbolitzant l’aigua.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT