PUBLICITAT

Andorra la Vella

Camí d’Andorra 2029

La candidatura nacional per acollir els campionats del món suma eficiència, passió i beneficis per al país

Per Joan Jiménez

Cartell de la candidatura d’Andorra per acollir els Campionats del Món d’esquí de l’any 2029.
Cartell de la candidatura d’Andorra per acollir els Campionats del Món d’esquí de l’any 2029. | Andorra2029

La candidatura andorrana per acollir els Campionats del Món d’esquí del 2029 va prenent forma positivament, sumant diversos elements que farien de la celebració de la cita mundialista un esdeveniment de rellevància històrica per a l’esport del país. El director del projecte i director general de Grandvalira SETAP365 i de la Copa del Món 2024 al Principat, David Hidalgo, va conversar ahir amb EL PERIÒDIC explicant les claus de la iniciativa, deixant expectatives que, en cas de complir-se, podrien significar una gran satisfacció per a tota la ciutadania nacional.

Eficiència pressupostària/ L’organització del Mundial a Andorra tindria un cost aproximat de 40 milions d’euros, segons el pressupost inicial de la candidatura andorrana. Tot i això, la FIS atorgaria a l’hoste escollit 45 milions d’euros, sent una situació idònia per la candidatura andorrana. Aquest fet permetria, en primer lloc, no dependre d’altres finançaments com podrien ser els fons públics, sense haver de dependre de les institucions ni costar diners a la ciutadania. A més, aquest plantejament financer podria ser un gran punt a favor als ulls de la FIS, en veure una candidatura eficient sense haver de desplegar grans quantitats econòmiques. A més, permetria reforçar alguns aspectes de la celebració del Mundial a terres andorranes.

Nascuda per i de l’esquí/ La proposta andorrana ha nascut després d’una evolució exponencial en organització de campionats d’alt nivell del món de l’esquí com finals de la Copa d’Europa o del Món, com la que se celebrarà l’any 2024. Andorra ha sabut créixer i desenvolupar el seu model d’organització de competicions d’alt rendiment, i aquest és un fet que no ha passat desapercebut per la FIS, valorant amb bon feedback les capacitats del país. A més, l’esquí andorrà està vivint un moment molt dolç esportivament, amb grans figures com Joan Verdú o Cande Moreno qui ja competeixen amb els millors del món amb la bandera nacional, mencionant també a les joves promeses que estan per arribar als escenaris internacionals que són Made in Andorra.

Benefici nacional/ Els Campionats del Món  suposarien grans guanys en diferents àmbits del país. En primer lloc, la utilització i producció de beneficis de les infraestructures del país com, per exemple, els hotels i els comerços. Paral·lelament, l’organització d’una competició d’aquest nivell podria suposar un reconeixement internacional notori d’Andorra, que podria demostrar la seva capacitat i atreure més esdeveniments mundials. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT