PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

5.512 permisos de residència per a la temporada d’hivern

Les autoritzacions augmenten un 12,26% respecte a les concedides l’any passat

Per El Periòdic

El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia.
El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia. | SFGA/CEsteve

El Govern va aprovar ahir durant el Consell de Ministres, les quotes especials d’autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern 2023-2024, tal com es fa cada any, i en vistes de l’inici de la campanya hivernal. En vista de la necessitat de contractació de personal durant aquest període de l’any, s’ha donat llum verda a un total de 5.512 permisos, xifra que representa un 12,26% més que les 4.910 autoritzacions que es van aprovar per a la mateixa temporada de l’any passat.

Aquesta xifra es podrà ampliar, en cas que sigui necessari, fins a un 30% com és habitual. Segons es va informar des del Govern en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquesta ampliació compta amb el dictamen favorable del Consell Econòmic i Social (CES), que ja la va valorar positivament en l’última reunió del passat 20 d’octubre.

Per sectors, del total d’autoritzacions, 3.000 corresponen al sector hoteler, 1.120 a treballadors de les pistes d’esquí, 582 a establiments hostalers de les pistes, 75 a agències de viatges, 585 a comerços en general i de lloguer de material d’hivern i 150 al sector de la neteja.

Centrant-se en el repartiment de les quotes, es preveuen 5.430 per a temporers i 82 per a fronterers temporers. Es manté l’eliminació de la limitació de contractació de persones nacionals d’estats que no siguin membres de la UE o de l’Espai Econòmic Europeu.

El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà amb la publicació del reglament al BOPA i es perllongarà fins al 29 de març del 2024. La durada màxima d’aquestes autoritzacions és fins al 30 d’abril del 2024.

Noves autoritzacions

El nombre total d’autoritzacions de residència i treball que es poden lliurar és de 220, la qual cosa representa un nombre global de 2.300 autoritzacions, xifra que també es pot ampliar fins al 30%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT