PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Formació en primers auxilis als interns del Centre Penitenciari

Es tracta d’una col·laboració entre la institució i Creu Roja

Per El Periòdic

Imatge de la formació en primers auxilis al Centre Penitenciari.
Imatge de la formació en primers auxilis al Centre Penitenciari. | Creu Roja Andorrana

La Creu Roja Andorrana i el Centre Penitenciari d’Andorra han unit forces per proporcionar una oportunitat de formació valuosa en matèria de primers auxilis, primers socors en equip i cuidadors de persones per aquest centre. Segons van informar des de l’entitat, la iniciativa ha estat tot un èxit, ja que prop de 40 interns s’han inscrit voluntàriament en aquest projecte educatiu, el qual representa una oportunitat de creixement personal i professional per a aquestes persones durant el temps que romanguin a la institució penitenciària del Principat.

Cal destacar que aquesta setmana, el mateix formador del Centre Penitenciari d’Andorra ha iniciat algunes sessions de formació en primers auxilis, proporcionant una base sòlida per a les pròximes etapes del programa. Els formadors professionals de la Creu Roja Andorrana començaran a intervenir durant la primera setmana de novembre i donaran suport fins al mes de gener, tot i que encara no hi ha una data concreta. Aquestes formacions estan dissenyades per dotar a les internes i interns de totes aquelles habilitats i coneixements que poden arribar a ser necessaris per respondre adequadament en situacions d’emergència, així com també ser de suport per a la comunitat del país.

D’aquesta manera, tant la Creu Roja com el Centre Penitenciari d’Andorra celebren aquesta col·laboració com una fita «on es promou la importància de fer formacions per saber actuar en casos d’emergència i ajudar a les persones que més ho necessiten», i alhora «marcar una diferència significativa en les vides d’un col·lectiu que normalment es troba amb dificultats d’inserció una vegada han acabat de complir la seva condemna pertinent».

Després d’haver completat la seva formació i de complir amb èxit el seu temps de sentència, tots els interns tenen la possibilitat de convertir-se en voluntaris de Creu Roja Andorrana. Aquesta sinergia mostra el compromís de l’entitat amb la inclusió i la rehabilitació donant suport a totes les persones de la comunitat, independentment del seu passat, oferint oportunitat real de transformació i redempció on se senten orgullosos de ser part d’aquesta iniciativa conjuntament amb el Centre Penitenciari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT