PUBLICITAT

La internacionalització, eix principal de la 31a Mostra Gastronòmica

Ordino obre les portes a una nova edició els dies 11 i 12 de novembre

Per El Periòdic

Choy i Corominas durant la presentació de l’esdeveniment.
Choy i Corominas durant la presentació de l’esdeveniment. | ANA/M.R.

La cònsol menor i consellera cultural d’Ordino, Eva Choy, i l’editor de la publicació digital Menja’t Andorra, Toni Corominas, van comparèixer ahir a la sala del Consell de la parròquia per presentar la 31a Mostra Gastronòmica d’Andorra, la qual tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de novembre. 

Sota l’objectiu de difondre i donar a conèixer els restauradors del país a l’exterior, Corominas va detallar que «volem que se’ns conegui més enllà de les fronteres i que la mostra es converteixi en un reclam turístic». Tal com va informar l’ANA, la internacionalització estarà molt present al llarg de l’esdeveniment, ja que diversos periodistes gastronòmics han estat convidats a formar -ne i es farà una crida a la participació amb dos programes de ràdio a Catalunya Ràdio i a Cadena Ser. Ambdós tindran lloc dies previs al certamen, de manera que es pugui fer ressò de l’esdeveniment el màxim temps possible.

Així doncs, la mostra se celebrarà el diumenge a les 13.30 hores a l’ACCO (Andorra Congrés Centre Ordino), amb una capacitat per a 370 comensals i la presència de divuit restauradors, cadascun dels quals presentarà un plat. A més, com cada any, el servei de la sala serà gestionat a càrrec d’alumnes del Lycée Comte de Foix. «L’any passat vam esgotar totes les entrades abans de l’obertura» va destacar Choy, animant a tothom «a comprar les entrades amb anticipació». Aquestes es posaran a la venda que el pròxim dilluns 30 d’octubre, a través del Servei de tràmits i l’Oficina de turisme de la parròquia ordinenca.

Col·laboració amb World Central Kitchen

Enguany, la 31a Mostra Gastronòmica col·laborarà amb l’ONG World Central Kitchen, una organització dedicada a proporcionar àpats davant situacions de desastres naturals en indrets a escala mundial. A més, comptarà també amb el saló Ordino Gourmet, el qual es va engegar l’any passat amb la voluntat «d’exposar i vendre productes de proximitat provinents d’un radi de menys de 150 quilòmetres del nostre país». 

La novetat principal del saló d’aquesta edició, de la qual formaran part nou productors i tindrà lloc el dissabte de 10.00 a 20.00 hores i el diumenge de 10.00 a 13.30 hores al Prat de Call, serà la inauguració d’una zona de pícnic exterior. És en aquest espai on la gent podrà seure i degustar els productes que hagi adquirit, a més de visitar la foodtruck que hi haurà habilitada i un racó show cooking.

Qüestionat per algun dels productors que hi assistiran, Corominas va posar en relleu la figura d’un productor de safrà del Pallars Jussà, el qual «és tot un expert en la seva matèria».

A més, l’espai de tallers Gastrolab es donarà cita en aquesta edició el dissabte de 12.00 a 20.00 hores i el diumenge d’11.00 a 13.00 hores a la sala la Buna, i les seves propostes estaran enfocades tant a adults com a un públic més infantil. Finalment, els dos cuiners emergents convidats que duran a terme exhibicions de cuina d’autor seran Christian Sansa del restaurant Kanvium i Àlex Kinchella del restaurant Cort del Popaire, qui va fundar aquest establiment amb la seva parella i el seu germà, Oliver Kinchella, actualment filmmaker, fotògraf i creador també de la productora audiovisual Mycelium Audiovisuals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT