PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot es reuneix amb el nou delegat del Govern espanyol

Van tractar temes com les relacions entre països i l’acord d’associació

Per El Periòdic

Trobada del cap de Govern amb el nou delegat del Govern espanyol.
Trobada del cap de Govern amb el nou delegat del Govern espanyol. | Govern d’Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, es va reunir ahir dimarts a la tarda amb el nou delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto. La trobada va tenir lloc a la seu de la delegació del Govern espanyol a Barcelona i va permetre fer el punt de la situació de cooperació i bon veïnatge entre Andorra i Espanya, així com també l’estreta relació amb la Generalitat de Catalunya. En aquest punt, Espot va traslladar a Prieto els darrers acords de la trobada d’alt nivell, que va tenir lloc el passat mes de setembre, entre el cap de l’Executiu i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

En aquella reunió es va acordar crear quatre grups de treball temàtics amb l’objectiu d’intensificar les col·laboracions transfrontereres en diverses matèries que són competència de Catalunya: infraestructures, gestió de residus, salut i energia. El cap de Govern va explicar al nou delegat que aquests grups tècnics iniciaran en breu els primers contactes.

Durant la reunió, el cap de Govern va acostar a Prieto l’aposta que està fent l’Executiu per potenciar i implantar noves rutes aèries a l’aeroport d’Andorra- La Seu d’Urgell, així com la construcció del futur heliport nacional. També han acordat seguir col·laborant per potenciar l’entesa en matèria d’infraestructures i connexions entre els dos territoris.

Finalment, Espot va traslladar l’estat actual de les negociacions per a l’assoliment d’un acord d’associació amb la Unió Europea, i va agrair el suport d’Espanya i la voluntat d’aprofitar la finestra d’oportunitat que suposa la presidència espanyola del Consell de la UE. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT