PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El Consell General serà neutre en emissions l’any 2024

S’augmentarà la superfície de plaques solars fins als 756 metres quadrats

Per El Periòdic

Algunes de les accions que ja ha posat en marxa el Consell General.
Algunes de les accions que ja ha posat en marxa el Consell General. | Consell General

La sindicatura del Consell General s’ha marcat com a objectiu que el parlament sigui neutre en les emissions de CO2. És per això que s’estan impulsant un seguit de projectes que combinats convertiran al Consell General en un dels primers parlaments del món amb zero emissions equivalents de diòxid de carboni. 

Per això s’ha convocat un concurs públic, que avui surt publicat al BOPA per al subministrament i treballs de substitució i ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en les cobertes dels edificis del Consell General. D’aquesta manera, s’augmentarà la superfícicie de plaques solars fins als 756 metres quadrats amb una potència global de 99 KWp. 
La substitució de les plaques solars actuals per unes de més eficients i l’ampliació de la superfície d’instal·laçió permetrà que el Consell General generi amb energia solar el 12% del consum elèctric actual. S’ha calculat a més, que la inversió es recuperarà en aproximadament vuit anys per l’estalvi que suposarà en la factura elèctrica. 

Vehicles elèctrics/ Al llarg del 2024 el Consell General també substituirà els dos vehicles dels quals disposa actualment i que consumeixen gasolina per un d’elèctric que es podrà recarregar al pàrquing interior del Consell General que té instal·lats dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics. Finalment, des de fa uns mesos s’ha iniciat el canvi de gran part de la il·luminació dels edificis del Consell General i Casa de la Vall. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT