PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mobilització per protestar per la situació actual de l’habitatge

L’entitat DenunciAND fa una crida a tots els ciutadans pel pròxim 31 d’octubre, amb el suport de Concòrdia i Somveïns

Per Alex Montero

El cartell per a la trobada convocada pel pròxim 31 d’octubre.
El cartell per a la trobada convocada pel pròxim 31 d’octubre. | DenunciAND

La manifestació proposada per la Unió Sindical d’Andorra en contra de la situació de l’habitatge actual que hi ha al país és ja una realitat. Segons ha informat l’entitat DenunciAND avui a través de les seves xarxes socials, el pròxim 31 d’octubre es convoca a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, a les 19.30 hores, una reunió o protesta organitzada pel poble d’Andorra, donant així el tret de sortida a la mobilització ciutadana per un habitatge digne. L’organisme ha convidat tots els assistents a portar castanyes o símil, en representació «de la castanya de gestió dels nostres polítics». És té previst dissoldre la trobada a les 20.45 hores, tot i que dependrà de les motivacions del moment.

L’entitat ha aprofitat la seva publicació per demanar «màxima responsabilitat, educació i pacifisme» per part dels manifestants, ressaltant també que es tracta d’una concentració ciutadana, creada «en cap paraigua d’entitats oficials, grups o persones a títol personal». A més, també s'ha convidat a portar pancartes, fulls o qualsevol altra eina d’expressió artística o sonora.

DenunciAND ha posat el punt final a la seva publicació assegurant que «nosaltres som vosaltres», per la qual cosa «volem continuar fent la nostra tasca de denúncies en els àmbits d’educació, urbanisme, sanitat, justícia o sanitat laboral». 

Somveïns, a favor de la proposta

L’associació Somveïns d’Andorra no ha trigat a fer-se ressò de la informació donada per DenunciAND, mostrant-se plenament a favor de la seva proposta. «No podem fer cap altra cosa que recolzar-la, així com totes aquelles iniciatives que busquin una millora de la qualitat de vida dels veïns de les nostres valls», han indicat, afirmant que «no podem tancar els ulls davant la greu situació per la qual estan travessant els veïns de totes les parròquies i que afecta andorrans i residents que porten molts anys al nostre país». A més, segons s'han encarregat d’explicar, molta gent els ha transmès «una sensació generalitzada que les administracions han arribat tard a prendre les decisions que fan falta».

Concòrdia mostra també el seu suport a la mobilització

El grup parlamentari de Concòrdia ha sigut el primer en expressar el «ferm suport» a la mobilització ciutadana. Tal com han esmentat, «és una crisi que afecta la vida de les persones, la seva estabilitat i sensació de seguretat, amenaça el benestar de la comunitat i empitjora les condicions de vida al país». Els de Cerni Escalé han fet èmfasi en el fet que «és incomprensible que en el pitjor moment de la crisi de l’habitatge es relaxin les mesures dutes a terme fins ara. Només mitjançant la col·laboració i l’acció decidida aconseguirem garantir l’accés de tothom a un habitatge digne». Recordem que algunes de les seves propostes en aquesta matèria és prorrogar la congelació dels lloguers o modificar la Llei d’inversió estrangera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT