PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Forné es reuneix amb el secretari de Mobilitat de Catalunya, Marc Sanglas

Un dels punts claus que han tractat ha estat un possible tramvia al país i amb connexió La Seu

Per El Periòdic

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de Catalunya, Marc Sanglas i El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné.
El secretari de Mobilitat i Infraestructures de Catalunya, Marc Sanglas i El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné. | Govern d\'Andorra

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné es va reunir ahir a Barcelona per trobar-se amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures de Catalunya, Marc Sanglas. Així, els dos representants de mobilitat es van reunir amb l’objectiu d’aprofundir en les relacions de bon veïnatge entre els dos territoris en matèria d’infraestructures i connexions terrestres i aèries, amb la finalitat de facilitar la promoció turística, les relacions econòmiques i empresarials i el desenclavament del territori pirinenc.

Així, Forné i Sanglas van intercanviar els projectes que els dos territoris tenen en comú per millorar la mobilitat. Forné va explicar a Sanglas el concurs internacional que va obrir Govern per estudiar i implementar un pla sectorial d’infraestructures per posar en marxa un sistema de tranport públic urbà de viatgers segregat. Amb aquest estudi, Govern vol fer un pas més per poder trobar el millor model de transport públic segregat que permetria donar fluïdesa la mobilitat, descongestionant el sistema actual i permetre reduir el nivell d’emissions de CO2.

Això ve després que el passat 11 d’octubre en el Consell de Ministres es licités l’avantprojecte d’implantació del sistema de transport públic urbà. Forné va destacar que estaria pensat per fer-se des de la Vall Central de la parròquia de Sant Julià de Lòria fins a Escaldes-Engordany, passant per Andorra la Vella. Forné va explicar que hi hauria a més, una possible obertura exterior amb La Seu d’Urgell. El procés durarà 18 mesos, i el cost que es va calcular va ser de 300.000 euros, 180.000 dels quals previstos en el pressupost d’aquest any i 120.000 en el de l’any que ve.

Forné, a més, va explicar ahir al secretari de la Generalitat de Catalunya les novetats que va impulsar el Govern per millorar les connexions entre Andorra i La Seu d’Urgell a través de l’autobús. Així, amb la nova autorització per explotar la línia es van incrementar, fins a quasi triplicar, les freqüències de pas, es van rebaixar els costos dels abonaments i es van allargar els serveis durant la setmana i, sobretot ,els diumenges i festius. La iniciativa permet incrementar una major connexió entre el veí més pròxim, facilitant el flux diari de fronterers que utilitzen el servei dia a dia.

Per últim, el secretari d’Estat va traslladar a Sanglas la voluntat de Govern de construir un nou heliport nacional que permeti generar noves oportunitats. Cal destacar a més, que li va explicar l’aposta per potenciar l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, ja que Govern recentment ha licitat una nova ruta que permet connectar el Principat amb Palma de Mallorca.

Els dos representants van acordar continuar treballant a nivell tècnic els aspectes tractats per impulsar la millor cooperació en matèria de mobilitat entre Andorra i el territori català. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT