PUBLICITAT

Andorra la Vella

Moreno, Esteve i Rius, preparats per a la temporada d’esquí alpí

Els tres esquiadors de la FAE afronten aquesta nova campanya en millors condicions que anys anteriors

Per Joan Jiménez

Àlex Rius, Àxel Esteve i Cande Moreno, ahir a la seva presentació.
Àlex Rius, Àxel Esteve i Cande Moreno, ahir a la seva presentació. | ANA / E.P.

La presentació de la secció competitiva de l’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) organitzada ahir, a la seu de Creand Crèdit Andorra i amb la presència del director tècnic, Roger Vidosa, va ser l’esdeveniment en què Cande Moreno, Axel Esteve i Alex Rius van mostrar la seva determinació i motivació envers aquesta nova temporada que està punt de començar. Els tres esquiadors van declarar que es troben en les millors condicions físiques des de fa anys, ja que alguns d’ells han estat entrenant aquesta pretemporada sense algunes molèsties que portaven arrossegant des de fa anys, però que, finalment, creuen haver superat. L’esquiadora estrella de la FAF, Cande Moreno, apunta a instal·lar-se en el TOP 30 de la Copa del Món de descens i supergegant. Però, tot i això, l’andorrana, que ja sap què és quedar dins de les 30 primeres posicions en dues ocasions l’any passat, va declarar que «una vegada ja has tastat estar entre les 30 millors, en vols més. Soc ambiciosa». D’altra banda, Esteve s’ha marcat la meta d’establir-se en l’anhelat TOP 30 de la Copa d’Europa d’Eslàlom, igual que el seu company, Àlex Rius.

Moreno, més potent que mai/ L’esquiadora andorrana ha deixat enrere les molèsties físiques, assegurant que «he pogut fer una bona pretemporada, i per primera vegada en els darrers anys, ho he fet sense tenir molèsties a l’esquena». D’aquesta manera, Moreno ha pogut arribar a la campanya d’enguany en bona forma després d’entrenar durament a l’hemisferi sud. L’esquiadora va haver de marxar a Ushuaia, Argentina, per la dolenta situació de les glaceres als Alps, com han hagut de fer també tots els grups de la FAE. A més, Moreno va haver de fer les maletes sense el seu entrenador per a exercitar-se amb l’equip de França. Així i tot, l’esquiadora va assegurar que l’experiència va ser més que positiva, en afirmar que «aquest temps amb esquiadores del meu nivell i superiors em va anar molt bé per veure on era i en quin punt em trobava».

Esteve i Rius, amb el TOP 30 europeu al punt de mira/ Els altres dos esquiadors que van acudir a l’acte d’ahir, Àxel Esteve i Àlex Rius, es marquen l’objectiu d’entrar amb regularitat en el TOP30 de les diferents proves de la Copa d’Europa. En aquest sentit, Esteve va testificar que la seva campanya passa per «anar en la línia de la Copa d’Europa, fer el màxim de TOP30 possible, agafar dorsal i poder fer el màxim per poder fer el major nombre de Copes del Món possibles». D’altra banda, Rius va declarar que «Estic content amb la preparació que he fet. L’objectiu és a la Copa d’Europa, la Copa del Món està fora de la taula per a mi, de moment. Voldria consolidar-me amb dorsal dins dels 30 i baixar el rànquing».

PUBLICITAT
PUBLICITAT