PUBLICITAT

Ordino

La Fundació del Barça engega el campus ‘Natura + Esport’ al país

Està dirigit a joves amb discapacitats diverses i intel·lectuals

Per Alex Montero

Batalla, Serracanta i Terés, durant la roda de premsa de la primera edició del campus Natura + Esport 2023.
Batalla, Serracanta i Terés, durant la roda de premsa de la primera edició del campus Natura + Esport 2023. | Comú d\'Ordino

S'enceta la primera edició del campus Natura + Esport, sent Ordino i Sant Julià de Lòria les parròquies escollides per aplegar el centenar de noies i nois que es donaran cita aquest cap de setmana per formar part de les diferents activitats. Sota la organització de la Fundació del FC Barcelona i la col·laboració d'entitats com Bomosa Fundació, Naturland, Grup Pyrénées i Grup Selfie, així com els comuns d'ambdues parròquies, l'objectiu d'aquest campus és celebrar una trobada de germanor en què els joves gaudeixin de dues jornades dedicades a la natura i l'esport.

"Estem molt contents que s'hagi escollit Ordino com a part d'aquest cap de setmana, a través d'un projecte inclusiu i social que permet fomentar els valors de respecte, esforç i treball en equip amb els quals vol predicar la Fundació", ha expressat avui el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, durant la roda de premsa de l'esdeveniment. A més, Serracanta ha volgut emfatitzar en la importància de l'esport dins de la nostra societat, el qual és sinònim "d'esforç, de superació i d'entrenament", mostrant l'agraïment a l'entitat catalana per escollir el pavelló Germans RIba i el Centre de Congressos de la parròquia com a espais on situar el Natura + Esport 2023. El conseller d'Ordino ha posat en valor també la importància d'un esdeveniment com aquest, en ser "la primera activitat que duem a terme sota la distinció de Best Tourism Village. Recordem que la parròquia va rebre aquest segle fa uns dies, atorgat per l'Organització Mundial del Turisme.

Naturland se situa com l'activitat més atractiva

Durant la seva intervenció, el representant de la comissió social del Futbol Club Barcelona, Àlex Terés, ha afirmat que "és la primera vegada que la Fundació organitza una activitat al país i estem molt satisfets i agraïts al Comú d'Ordino, així com a les entitats del país, per la seva col·laboració", posant el punt especialment en Bomosa Fundació. Terés ha aprofitat també per posar en relleu les diferents activitats que podran gaudir els participants de les jornades. De tots ells (prop d'un centenar), un 80% prové de Catalunya, mentre que un 20% seran joves amb discapacitats diverses o diversitat intel·lectual. Si bé la idea és que els participants se situïn en edats compreses entre els 12 i els 16 anys, en el cas d'Andorra s'ha obert una mica la finestra per acollir nois de fins a 20 anys. "L'objectiu és que siguin activitats integradores, participatives i que garanteixin els drets dels joves de poder gaudir de l'esport, de la naturalesa i del temps d'oci que es mereixen", ha indicat Terés, ressaltant també la importància de donar aquest a les famílies a càrrec d'aquestes persones, de tal forma que puguin "gaudir també d'un temps de desconnexió". 

Així doncs, el tret de sortida del campus es donarà el dissabte 28 al poliesportiu d'Ordino, a través d'un acte de benvinguda a les 12.00 hores a càrrec de la presidenta de la Fundació del FC Barcelona, Marta Segur. "Està pendent de veure si ens acompanyarà algun exjugador blaugrana, però encara no puc assegurar res. Dissabte hi ha clàssic i ja sabem com són d'importants aquestes coses", ha recalcat entre rialles el representant de la comissió social del club, tot i que, en cas de poder donar-se aquesta conjuntura, serien "dos jugadors que tenen vinculació amb Andorra". Més tard, tindrà lloc un àpat de germanor, un recorregut pel centre històric d'Ordino i una tarda "plena d'activitats i d'oci a càrrec de monitors qualificats de la fundació". Segons ha explicat Terés, "totes les activitats estaran adaptades a les necessitats de cada participant, així com tot el desenvolupament del cap de setmana. Sempre hi haurà un seguiment especial, des del transport que els portarà a Andorra fins al que els tornarà a casa". 

La primera jornada acabarà amb un sopar a Sant Julià de Lòria, en què un autocar portarà als participants per fer nit a l'alberg de Naturland. Serà allà on es reprendrà el campus el diumenge 29, començant amb un esmorzar a peu de muntanya prop dels boscos de la Rabassa i un seguit d'activitats de lleure durant tot el matí a les diferents atraccions del parc natural. El punt final d'aquesta edició es posarà amb un nou dinar de germanor, però ja amb la mirada posada en un futur: "Esperem que siguin unes jornades que puguem repetir anualment", ha assegurat Terés, afegint que "des de les oficines centrals de Barcelona estem molt entusiasmats de fer totes aquestes activitats".

Bomosa Fundació, entre els col·laboradors

L'acte d'avui ha comptat també amb la participació del director de Bomosa Fundació, Albert Batalla, qui ha posat en relleu els motius pels quals l'entitat s'ha sumat a col·laborar en les jornades del campus: "La Fundació del Futbol Club Barcelona és un referent internacional i que facin activitats com aquesta és un goig, a més de ser també un punt estratègic pel nostre país". Batalla ha volgut ressaltar també la importància de combinar joves tant d'Andorra com de Catalunya, ja que és "una riquesa molt important", afegint que des de la companyia és té l'objectiu "de fer projectes propis i ajudar a altres que es desenvolupin en l'àmbit de la joventut, la societat i la naturalesa" i desitjant que l'experiència de tots els joves sigui tan bona "que vulguin tornar a repetir l'any que ve". 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT