PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

‘Mira’, guanyadora del premi Escultura urbana de la Capital

L’obra, de Calvente, reivindica el canvi d’hàbits en la comunicació

Per Maria Lozano

Imatge del projecte guanyador, ‘Mira’.
Imatge del projecte guanyador, ‘Mira’. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

L’obra Mira, de l’andorrà Àngel Calvente ha estat la guanyadora de la primera edició del Premi Andorra la Vella d’escultura urbana, iniciativa impulsada pel comú. El cònsol major de la parròquia, David Astrié, ahir en la presentació del projecte guanyador, va explicar que l’objectiu del certamen és «seguir incrementant la galeria d’art lliure del Parc Central, a més de potenciar aquest punt de la parròquia com un enclavament cultural i epicentre de l’art contemporani».

Així, el mateix Astrié va explicar que l’escultura guanyadora «el va fer reflexionar», ja que tracta sobre «el canvi d’hàbits que la nostra societat necessita en la comunicació, amb la forta presència dels mitjans digitals, sobretot en els infants i joves». L’obra, doncs, té com a protagonistes dos infants amb la mirada clavada en un telèfon mòbil.

Calvente, doncs, vol donar amb l’escultura un missatge de denúncia: «Espero que els infants quan la vegin entenguin que és molt millor jugar al parc que a les pantalles», va argumentar, per això la peça estarà prop de la zona de jocs del Parc Central.
La peça mesurarà 156x103,5x90 centímetres i serà de pols de marbre, amb un aspecte i textura que emulen el material.
Com a guanyador del certamen, Calvente rebrà 6.000 euros i 14.000 més per produir l’obra. Mira s’instal·larà durant la primavera del 2024 al Parc Central i se sumarà a les sis peces que conformen avui el passeig d’art.

Com hem dit abans, Astrié va presentar ahir juntament amb el mateix Calvente i el cònsol menor de la parròquia, Miquel Canturri, el veredicte del certamen cultural d’escultura urbana, també anomenat Riberaygua, que enguany en la seva primera edició ha rebut vuit propostes: «Estem molt satisfets i agraïm la bona resposta del sector del país, que ha vist en el premi una bona oportunitat per fer visibles les seves obres».

El jurat del premi ha estat integrat per membres del comú, l’assessora cultural, Carme Soler, i la gestora cultural i crítica d’art, Natàlia Chocarro; dues persones amb gran trajectòria en el món de les arts que han aportat el seu coneixement.

Àngel Calvente/ És un dels artistes andorrans amb més obra pública, amb peces com La Dama de Gel, a Escaldes-Engordany, i Vincles, a la Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT