PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jornada solidària a La Massana contra el càncer de mama

La part més festiva ha anat a càrrec de Fran Doonan, que ha ofert una classe de zumba

Per El Periòdic

Imatge de la classe de zumba, avui.
Imatge de la classe de zumba, avui. | Comú de La Massana

El Comú de la Massana treballa des de fa anys en un programa d'acompanyament a les persones que passen per un tractament oncològic. Enguany ha reforçat els recursos que ofereix, i també les activats per commemorar el Dia Mundial per la lluita contra el càncer de mama. La cònsol major, Olga Molné, ha afirmat que "volem visibilitzar aquesta malaltia que afecta milions de dones al món. I també, els volem donar veu" i per això ha cedit la paraula a la comunicadora Pati Molné, que ha explicat la seva experiència i les seves emocions durant el tractament que està seguint. "Estigueu molt atentes a qualsevol canvi, feu-vos controls, perquè per sort, la recerca i el tractament del càncer de mama està molt avançat", ha afirmat Molné, insistint en la importància de la detecció precoç, tant en dones com també en homes. Molné també ha assegurat que "el tumor el tinc al pit, és una cosa física, però l'equilibri emocional està sent molt important per mantenir-me forta". Per això ha animat a les persones que pateixen la malaltia a fer ús dels recursos existents per mantenir un bon nivell emocional. El Comú de la Massana ofereix diferents recursos, que ha presentat al seu estand, que van des del grup d'ajuda mútua al Banc de perruques o a les sessions de reiki. Com a novetat, enguany s'ha incorporat zumba i dansa-moviment i teràpia, una activitat física que treballa amb la creativitat. També Assandca ha tingut el seu estand, per oferir informació i també per vendre les diferents polseres solidàries.


La part més festiva de la jornada ha anat a càrrec de Fran Doonan, que ha ofert una  classe de zumba, en la qual hi ha pres part tant les cònsols i la ministra de salut com gairebé totes les persones que s'han sumat a la jornada contra la lluita del càncer de mama.

També ha participat en l'acció l'artista Ona Saumell, que ha fet retrats figuratius de les persones que han patit un càncer en primera persona o a través d'un familiar.

"Ha estat una experiència màgica. El regal que et fan les persones de presentar-se tal com són i sense cap mena de màscara i tu poder veure els colors que hi ha al darrere d'elles és el regal que jo m'emporto d'aquesta experiència!", assegura Saumell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT