PUBLICITAT

La primera pedra de l'ampliació de Caldea dóna pas a les obres

  • Martí ha definit l'acte com el primer pas d'una "iniciativa d'andorranitat i d'il·lusió col·lectiva"
  • Bartumeu afirma que "és un dia històric perquè l'economia guanya un projecte potent"
pedracaldea1
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, segella la primera pedra de l'ampliació de Caldea. Foto: ANA / M. T.
El cònsol major d'Escaldes-Engordany i president de la Semtee, Antoni Martí, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i l'arquitecte del projecte, Jean-Michel Ruols, han col·locat aquest dijous la primera pedra de l'ampliació de Caldea, que dóna el tret de sortida a 22 mesos d'obres. Martí ha definit l'acte com el primer pas d'un "projecte d'andorranitat i d'il·lusió col·lectiva", ja que amb 1.800 accionistes, la SEMTEE és la societat andorrana amb més participació ciutadana. De la seva banda, Jaume Bartumeu ha indicat que es tracta d'un dia històric ja que la iniciativa serà transcendental per Andorra i pel món del termalisme a nivell europeu. El director de Caldea, Miguel Pedregal, ha destacat que el nou centre wellness duplicarà els ingressos actuals i atraurà 80.000 visitants més cada any, que se sumaran als actuals 350.000.

Davant una nombrosa representació d'autoritats del país, de la societat i dels gestors i accionistes de Caldea, aquest dijous s'ha posat la primera pedra de les obres de construcció del centre wellness, que es preveu tenir enllestit en 22 mesos. L'acte, presidit pel cap de Govern i el president de la Semtee, ha consistit en col·locar un bloc de formigó al centre del solar annex a l'edifici actual, que conté un cilindre amb el plànol de l'obra, una mostra de la moneda vigent, un pergamí signat pels presents i els diaris d'aquest dijous.

Les autoritats han destacat que l'ampliació de Caldea és un projecte molt positiu per a l'economia andorrana i, alhora, permetrà que el termolúdic continuï sent un referent a nivell internacional. El cònsol d'Escaldes-Engordany i president de la Semtee, Antoni Martí, ha remarcat que és una aposta "d'andorranitat i d'il·lusió col·lectiva", ja que permetrà un futur millor tant per la parròquia com per al país, i perquè té el suport dels 1.800 accionistes. En aquest sentit, el cap de Govern també ha remarcat l'exemple de treball en equip que representa el projecte i ha assegurat que "és un dia històric perquè l'economia guanya un projecte potent". Així mateix, ha posat de manifest el motor econòmic que ha estat Caldea al llarg dels anys, i que tot i que al principi hi havia molts dubtes sobre la viabilitat del projecte, actualment ningú ho discuteix.

El nou centre wellness suposa una inversió de 43,1 milions d'euros, tindrà 12.400 metres quadrats i, a diferència del caràcter lúdic que té l'actual Caldea, el nou equipament tindrà un aforament limitat per orientar-se al benestar, la tranquil·litat i la relaxació. Durant l'acte d'aquest dijous s'ha volgut destacar que Caldea ha estat visitada des del 1994 per gairebé sis milions de persones. Amb l'ampliació, la xifra d'usuaris s'incrementarà en 80.000 persones anuals, i es preveu que els ingressos es puguin gairebé duplicar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT