PUBLICITAT

Andorra La Vella

La CEA treballa per proposar terrenys públics on poder construir

El problema actual és que hi ha més demanda que oferta

Per Sònia Lecha

Foto d’arxiu del president de la CEA, Gerard Cadena.
Foto d’arxiu del president de la CEA, Gerard Cadena. | El Periòdic.

Durant el Consell Econòmic i Social (CES) d’avui, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha celebrat que hi hagi hagut altres accions proposades, com per exemple, «que hi hagi terrenys cedits per les administracions sobres les quals es pugui construir» en les declaracions posteriors als mitjans de comunicació. 

Quant a la proposta d’una borsa d’habitatge per fer aflorar els pisos buits que aquesta mateixa setmana la titular de la cartera va posar sobre la taula, el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, ha valorat que se’n «podria despenjar» algun i que, per tant, podria ser «un respir» perquè tal com ha incidit, el problema és que hi ha més demanda que oferta. Cadena ha recordat que ells estan treballant per poder suggerir que hi hagi construcció d’habitatges sobre terrenys públics. 

Cadena ha estat qüestionat sobre el fet que això ja ha estat plantejat per comuns com el d’Andorra la Vella i aquest, com ja es va informar, ha quedat desert, el president de la CEA va puntualitzar que en aquest cas es tractava d’un terreny on ja hi ha una estructura construïda i té 30 anys en la qual tampoc es veia clar que és els pisos es poguessin fer. 

Finalment, Marsol ha demanat a les empreses del país «que s’impliquin més en aquests projectes».

5.500 efectius per la quota d’hivern a espera de validació

«La temporada d’hivern es presenta bé, amb bones perspectives econòmiques i, per tant, les empreses tenen ja aparaulats molts contractes per a aquest hivern, especialment les estacions d’esquí que ja tenen gairebé un 80% de les persones que necessiten ja precontractades». Amb aquestes paraules, ha defensat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, la quota de temporada d’hivern de 5.500 efectius que el Consell Economic i Social (CES) ha valorat avui i que haurà de ser validada pel Consell de Ministres. Tot i això, Marsol va fer un especial incís en el fet que es tracta de persones que ja estan «precontractades», amb la qual cosa cal que «ningú es pensi que ara hi ha 5.500 places a cobrir». És a dir, les empreses han acordat amb aquestes persones un contracte i el que es farà amb aquesta quota és formalitzar-lo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT