PUBLICITAT

Andorra la Vella

Comença la campanya de vacunació de la grip i la Covid-19

Es recomana per a majors de 60 anys i malalts crònics

Per Maria Lozano

Abel Martínez vacunant-se, ahir.
Abel Martínez vacunant-se, ahir. | M.L

La campanya de vacunació de la grip i de la Covid-19 va començar ahir per als grups de risc, és a dir, per a les persones majors de 60 anys, que pateixin malalties com diabetis, cardiorespiratòries o malalties respiratòries o persones que treballen amb altres persones de risc. Així doncs, enguany el grup de risc comença amb una diferència de cinc anys respecte al 2022, quan la campanya proposava vacunar-se a partir dels 65. Així, aquesta campanya durarà fins al desembre, per evitar majors onades en els mesos de més fred.

La metgessa d’Atenció Primària, Elena Hernández, va destacar que «la importància de la vacunació és en la prevenció del contagi d’aquestes dues malalties, sobretot en grups de risc que pot desembocar en una malaltia greu».

Respecte a la Covid-19, Hernández va exposar que «hi ha hagut degoteig de casos durant tot l’any, però no sabem si s’espera una gran onada», però «els contagis hi són, i el vaccini prevé que la malaltia s’agreugi».

Per altra banda, Abel Martínez va ser un dels primers pacients que es va vacunar ahir: «Recomanaria a la gent vacunar-se, hem de tenir una mica de confiança amb els metges i amb la sanitat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT