PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Motivació vs Joventut

El MoraBanc Andorra visita avui al Badalona amb bones sensacions per a poder mantenir la bona dinàmica

Per Joan Jiménez

Natxo Lezkano durant la roda de premsa d’ahir.
Natxo Lezkano durant la roda de premsa d’ahir. | ANA / E.P.

El MoraBanc Andorra s’enfronta avui a Badalona contra el Joventut amb ganes de poder continuar creixent a l’ACB després d’un inici molt complicat de temporada i reviure amb dues victòries contra Zunder Palència i Obradoiro, i un partit de molt mèrit al Palau Blaugrana. Natxo Lezkano va comparèixer ahir en roda de premsa prèvia al matx contra els verds-i-negres, declarant que l’equip ha entrenat molt bé al llarg d’aquesta setmana, amb l’estímul de les bones sensacions que ha anat adquirint l’equip en les tres últimes jornades, que podrien significar l’inici d’una bona dinàmica tricolor que permeti al conjunt del Principat estabilitzar-se a l’ACB i poder aconseguir la permanència sense les pors que es percebien a l’inici de la campanya.

Respecte a l’espectacular remuntada del MoraBanc contra l’Obradoiro, on els de Lezkano van haver de canviar un marcador desfavorable de 21 punts, l’entrenador va al·legar que «no crec que juguéssim tan malament per estar amb tants punts per sota, va ser més mèrit de l’Obradoiro que va fer unes bones defenses, van fer canastres i a més de tres punts, anant amb bons percentatges... I nosaltres tampoc ens vam descompondre, no vam tenir pèrdues de pilota, no vam forçar situacions, no estàvem tan malament», afegint que aquell partit d’alt voltatge no vingués per una davallada del rendiment i la moral del conjunt tricolor, sinó que va ser el fet de posar una marxa més en defensa on els pupils del tècnic basc van saber escometre la gesta sense grans motivacions o arribar a estats d’èxtasis moral, sinó estar més encertats en els últims minuts després d’haver estat jugant de forma òptima i regular durant el partit davant d’un conjunt gallec en estat de gràcia en algunes estones del matx. «Hem d’extreure (del partit) la lectura positiva, de què l’equip té ànima i que no es rendeix, i la negativa de l’estona que vam estar per sota» del marcador, va sentenciar Lezkano.

Preguntat per la necessitat de compatibilitzar l’EuroCup i l’ACB per part del Joventut, el tècnic tricolor va advertir que els de Badalona poden «trobar-li el seu costat positiu, ja que els equips (que fan això) tenen més ritme i s’aprèn molt més jugant que entrenant. Sí que pot haver-hi una mica més de desgast, tampoc ho negarem, però jo crec que, sobretot al principi, jugar més partits ajuda», va declarar el tècnic.

El tècnic va també fixar-se en Felipe dos Anjos, qui va començar la temporada just tornant del Mundial amb Brasil. Respecte a aquest aspecte i el seu rendiment les primeres jornades, Lezkano va declarar que «ha estat una gran experiència personal i professional per a ell. Però, per un altre costat, no ha pogut estar amb els seus companys i, tot i que ell ja coneixia la lliga, no li ha permès conèixer-la tal com és ara mateix, amb la forma de jugar actual i de l’equip contra altres conjunts que ja juguen diferent (als de la LEB Or). A la lliga, ara mateix, es juga diferent de fa cinc anys, aleshores, crec que les adaptacions són fonamentals en aquest sentit». Un altre exemple d’aquesta adaptació és Marin Maric, a qui «li ha costat tres partits» adaptar-se, després d’una pretemporada amb «matxs bons i duels molts dolents, i ara està millor», va comentar l’entrenador. El basc és conscient que dos Anjos té avui «una prova duríssima contra dos pivots d’altíssim nivell, tant de la lliga com de l’EuroCup», en referència a Andrés Feliz i Guillem Vives, «però estic segur que podrem tenir els nostres avantatges», segons Lezkano.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT