PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Contenidors de reciclatge, més arbres als espais públics i jornades esportives interescolars, les propostes del Consell d'infants d'Andorra la Vella

Els alumnes treballaran durant els mesos vinents aquestes qüestions i es debatran en una nova sessió al febrer

Per El Periòdic

La sessió constitutiva del consell d'infants d'Andorra la Vella d'ahir.
La sessió constitutiva del consell d'infants d'Andorra la Vella d'ahir. | Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El Consell d'infants d'Andorra la Vella va celebrar ahir la sessió constitutiva del nou curs i els escolars ja van adreçar al comú les primeres propostes de millora per a la parròquia. Disposar de més contenidors de reciclatge als carrers, col·locar més arbres a les places i espais públics per combatre la calor, participar en el disseny de la sala d'estudi que es projecta a la nova plaça del Poble o organitzar jornades esportives interescolars van ser alguns dels plantejaments que els alumnes treballaran durant els pròxims mesos i que es debatran en una nova sessió al febrer.

Entrant al detall, els escolars electes del col·legi Sant Ermengol, Romà Casamajor i Rafael Sierra, van proposar disposar de més papereres i contenidors de reciclatge als carrers per tal de conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar i conservar, d'aquesta manera, el medi ambient. També van posar en relleu la idea d'instal·lar màquines de reciclatge invers en diferents punts del poble per generar «estalvi econòmic i reduir les emissions contaminants».

Per la seva banda, els alumnes de l'escola francesa d'Andorra la Vella, Gina Villaró i Martí Miquel, van demanar poder participar en l'elaboració del disseny de la sala d'estudi que es projecta amb la remodelació de la plaça del Poble. El cònsol major de la capital, David Astrié, es va mostrar partidari de donar suport a aquesta iniciativa i va avançar que el comú estudiarà l'organització d'algun taller a les escoles per tal que els infants hi puguin dir la seva.

Des de l'escola francesa de Santa Coloma, Asier Bastida i Blanca Fernández van proposar la col·locació de més arbres en places i parcs de la parròquia per tal de combatre la calor. Astrié va reconèixer que, de fet, aquest és «un dels reptes del comú», ja que la corporació té com a objectiu «vegetalitzar» la parròquia i gaudir de més espais verds. Així doncs, es va acordar que seran els alumnes qui suggereixin la tipologia d'arbres a plantar.

Els alumnes del British College, Tomas Riestra i Irene Rossell, van posar l'accent en una proposta innovadora que consisteix en la instal·lació de bicicletes estàtiques generadores d'energia elèctrica i disponibles per a totes les edats. El cònsol els va demanar reflexionar els espais en els quals seria més adient col·locar aquests ginys.

Finalment, els alumnes del col·legi Janer, Jan Reig i Aleix Pernía, van recomanar al comú l'organització de jornades esportives escolars que es podrien dur a terme de manera trimestral o bé anual. Els infants van apuntar que un esdeveniment d'aquest tipus ajuda a fomentar «les relacions socials i els hàbits saludables». Es tracta d'una proposta que Astrié ja va avançar que és de fàcil implementació i que, fins i tot, es podria celebrar per primera vegada aquest any.

Al llarg del Consell d'infants, el cònsol major també va aprofitar per demanar als joves que facin propostes per tal d'anar millorant el mateix consell i també per aquelles coses que canviarien o que voldrien implementar de cara a la festa de cloenda d'aquest projecte, de la festa del Poble o de la festa major.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT