PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu demana tancar l'acord d'associació abans de la primavera

Aquesta visita Andorra per tal de poder copsar de primera mà la realitat i les especificitats del país

Per El Periòdic

La visita de la delegació de la comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu.
La visita de la delegació de la comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu. | SFGA/CEsteve

Una delegació de la comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu, encapçalada pel seu president, David McAllister, i per la vicepresidenta, Željana Zovko, van visitar aquest dijous i divendres Andorra per tal de poder copsar de primera mà la realitat i especificitats del país, així com l'estat actual de les negociacions que manté Andorra amb la Comissió Europea per a l'assoliment d'un acord d'associació.

Els diputats europeus van poder intercanviar amb diferents membres del Govern i de la delegació negociadora andorrana de l'acord d'associació amb la UE sobre les qüestions més polítiques de la negociació pendents de resoldre en les pròximes rondes i trobades polítiques previstes fins a final d'any. El president McAllister va insistir en la importància de poder cloure l'acord durant el present mandat de l'actual Comissió Europea, que finalitza a la primavera de l'any vinent abans d'entrar en funcions.

Així mateix, McAllister i Zovko també van insistir en la importància d'identificar mecanismes permanents de cooperació entre el Consell General i el Parlament Europeu per permetre que hi hagi una relació estreta entre els parlamentaris.

Ahir la delegació europea també es va reunir amb els síndics generals i amb els membres de la comissió legislativa de Política Exterior. Durant la trobada es van intercanviar diversos punts de vista en relació amb l'avançament de les negociacions per a l'acord. També es va comentar la necessitat de continuar impulsant accions de comunicació, sobretot amb vista al referèndum. Per aquest motiu, la comissió va demanar als representants europeus potenciar les sinergies per poder acostar les institucions europees i la seva tasca a la ciutadania andorrana. Finalment, també es va comentar i treballar quin és el millor mètode i mecanisme per a la represa del cabal comunitari, en cas que finalment s'aprovi l'acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT