PUBLICITAT

Es frena la disminució de visitants a l'octubre trencant la dinàmica negativa

  • El nombre de turistes s'ha situat en 129.153, amb una tendència mensual del -0,6%
  • Més francesos, mentre que els espanyols presenten una evolució mensual del -1,3%
25112010turisme
Turistes passejant per l'avinguda Meritxell. Foto: ANA / D. P.
El mes d’octubre han entrat a Andorra 667.029 visitants, una xifra que representa un 0,1% emnys que al setembre. Així ho ha assenyalat el Departament d'Estadística aquest dijous, que ha afegit que amb aquesta xifra es trenca la tendència anyal a la baixa dels darrers mesos, passant del -8,5% al -7,9%. El nombre de turistes s'ha situat en 129.153, amb una tendència mensual del -0,6%, estabilitzant la tendència anyal que se situa al -0,2%. El nombre d’excursionistes ha estat de 537.876 persones, amb una tendència mensual del -0,2% i una tendència anyal del -10,2%.
Les dades mostren que, per nacionalitats, malgrat que totes presenten variacions de la tendència negatives, a partir de setembre s’estabilitza reprenent la tendència a l’alça aquest mes d’octubre. Tot i això, mentre que en els francesos es visualitza clarament amb una tendència mensual positiva del 0,5%, els espanyols presenten una tendència mensual del -1,3% i les altres nacionalitats d’un -1%. En la tendència anyal, els francesos són els que mostren un millor comportament, amb un -8%, mentre que els espanyols se situen en un -9,8% i les altres nacionalitats en un -10,4%.

Pel que fa als turistes, la tendència ha disminuït durant el mes d’octubre en un 0,6% respecte al mes anterior, tornant lleugerament negativa la tendència anyal respecte al mateix mes de l’any passat, malgrat que des d'Estadística assenyalen que la dada s'estabilitza. Per nacionalitats, destaca el bon comportament de la tendència dels espanyols que, malgrat hagi alentit el creixement, té una tendència anyal positiva del 3,1%. Respecte als francesos, Estadística assenyala que tant l’entrada de turistes com d'excursionistes és molt probable que s’hagi vist afectada pels bloquejos per accedir a Andorra per la frontera francoandorrana, donades les aturades de transportistes, afectant sobretot el dilluns 25 d’octubre i el cap de setmana anterior, amb una entrada d’uns 4.000 vehicles menys de l’habitual.

D'altra banda, la tendència del nombre d’excursionistes ha variat durant el mes d’octubre en un -0,2% respecte al mes anterior, alentint-se molt lleugerament la tendència anyal malgrat presentar encara una xifra negativa del -10,2%. Per nacionalitats, els excursionistes espanyols presenten una evolució fluctuant a la baixa que contrasta amb el bon comportament dels turistes de la mateixa nacionalitat. Tant els excursionistes francesos com els d’altres nacionalitats presenten una certa estabilització des del mes d’agost, sobretot els francesos. Les altres nacionalitats han disminuït en un 0,3% durant l’octubre, amb una tendència anyal del -12,6%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT