PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reunió del Comitè de pilotatge de la candidatura a Patrimoni Mundial

Hi havia representants dels coprínceps, les ambaixades i dels ministeris

Per El Periòdic

La vuitena trobada del Comitè de pilotatge (COPIL).
La vuitena trobada del Comitè de pilotatge (COPIL). | Govern d’Andorra

La vuitena trobada del comitè de pilotatge (Copil) de la candidatura transnacional a patrimoni mundial de la Unesco: ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el Coprincipat d’Andorra’ s’ha celebrat aquesta setmana. A la sessió, que ha tingut lloc a Andorra i a la Seu d’Urgell, hi han participat els representants dels coprínceps, de les ambaixades francesa i espanyola, i dels ministeris de cultura andorrà, espanyol i francès, així com del ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Consell Departamental de l’Arieja i de la comissió andorrana de la Unesco.

Els integrants dels tres estats van analitzar els treballs fets fins ara per elaborar la candidatura i van establir les previsions de treball dels propers mesos, fins a la novena trobada del Copil. Durant la trobada a la Seu d’Urgell, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va rebre el comitè i els hi va fer una visita als arxius diocesans i capitular d’Urgell i al conjunt catedralici. Una vegada a Andorra, el comitè va visitar les esglésies de sant Serni de Nagol, de sant Romà de les Bons i de Sant Joan de Caselles i la zona arqueològica de la Roureda de la Margineda. D’aquesta manera, els participants van poder conèixer de primera mà alguns elements que conformen aquesta candidatura.

A més, aquesta vuitena sessió de la trobada del comitè de pilotatge ha permès que els seus membres coneguin als representants de les diferents institucions de l’Alt Urgell i del Principat en un sopar informal que va oferir el ministeri de Cultura, Joventut i Esports, amb els representants dels comitès científic i de redacció; i representants de les institucions andorranes que formen part de la candidatura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT