PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quim Dolsa només es presentaria als comicis si és de la mà de Gili

El comú ha aprovat la compra d’una parcel·la per un import de mig milió d’euros

Per Anna Mencos

Imatge de la sessió del Consell del Comú.
Imatge de la sessió del Consell del Comú. | A.M.

L’actual cònsol menor, Quim Dolsa, va manifestar que encara no té clar si es presentarà a les eleccions comunals del proper 17 de desembre, però en cas de fer-ho, seria de la mà de Rosa Gili. El cònsol va manifestar que estava content amb el fet que l’actual cònsol major li hagués demanat que l’acompanyi, i va apuntar que «si vaig a les eleccions, aniré amb la Rosa, no acompanyaré a ningú més». Setmanes abans que es publiquin les llistes definitives sobre qui es presentarà a les comunals, Dolsa va explicar que encara no té una decisió 100% presa, ja que «hi ha factors externs a la meva vida privada que en aquests moments em fan que la meva contesta estigui encara una mica en stand-by».

El cònsol menor va fer aquestes declaracions en la ronda de preguntes posterior al Consell del Comú d’Escaldes-Engordany d’ahir, on es va aprovar la compra d’una parcel·la ubicada al carrer del Barri, per un import total de mig milió d’euros. La proposta de compra, avalada pels consellers de la minoria, permetrà al comú disposar d’un terreny en una zona «molt densa» en la qual no es tenia cap propietat. «Entenem que és una oportunitat històrica de posar en peu aquest espai», va manifestar el cònsol menor, Quim Dolsa. «És una oportunitat molt bona», apuntava tot afegint que aquest terreny representa també una aposta de futur, ja que es tracta d’un terreny edificable sobre el qual, les futures corporacions, podran implementar qualsevol mena d’equipament. «El proper mandat podria fer un aparcament amb superfície, un parc, o podria continuar sent hort com era fins ara», detallava Quim Dolsa.

A banda del valor del mateix terreny, que s’ha aconseguit comprar per un import inferior a la taxació prèvia (616.805 euros), Quim Dolsa va posar en relleu que amb el pas del temps la superfície es veurà ampliada tenint en compte la cessió del 15% que hauran de fer els propietaris tal com marca la llei, i també el fet que disposar d’aquesta zona permetrà assegurar la seva accessibilitat i establir una connexió amb la carretera de l’Obac. Per la seva part, el conseller de Demòcrates, Miquel Aleix, es va mostrar favorable remarcant la importància que el comú disposi d’un terreny propi en aquest espai per tal de fer actuacions en el futur i millorar les connexions cap a la carretera. «En un futur en aquesta parcel·la podrà millorar la connexió, perquè en cas de qualsevol emergència que hi pugui haver, que la gent tingui una facilitat de sortir d’allà. Esperem que millori l’accessibilitat de la zona», manifestava Aleix, tot aplaudint que amb aquesta compra el comú tindrà més metres que podrà aprofitar més endavant.

El conseller també va voler remarcar que «quan participem en les comissions i les coses es fan parlades amb la minoria, i considerem que té interès per a la ciutadania, no tenim inconvenient en donar el nostre vot favorable». Malgrat l’adquisició de la parcel·la, al terreny no s’hi farà cap actuació i serà el proper comú qui prengui les decisions escaients.

Durant la sessió també es va acceptar la donació de la parcel·la radicada al costat del Rec del Solà. La parcel·la compta amb una superfície longitudinal de 135 metres quadrats i té una valoració econòmica de prop de 5.000 euros. Per la seva part, Aleix, es va mostrar favorable a aquesta donació, i va advocar perquè s’utilitzi aquesta propietat per a ampliar la zona del rec.

Plataforma digital / Un dels altres punts forts del Consell del Comú va ser la contractació de la plataforma íntegra de gestió de tramitació electrònica a l’empresa T-Systems per un import de 328.960 euros corresponent a la proposta del projecte i un import de 20.250 euros que es destinaran al manteniment de la plataforma. 

Quim Dolsa va detallar que aquesta plataforma portarà millores en els tràmits electrònics del comú, ja que es treballarà amb un sol nucli i amb un sol interlocutor, que hauria de posar les coses més fàcils. A més, «aquesta inversió ens hauria d’ajudar a reduir l’impacte de la petjada de carboni i a la vegada a reduir el paper», apuntava el cònsol menor. Concretament, el programa es posarà en funcionament a partir del dia 2 de gener, i tardarà 12 mesos a fer-se efectiu. Pel que fa al manteniment, es preveu que es faci de cara al 2025. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT