PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Rossell, nomenat president del Consell Superior de Justícia

En la passada legislatura va ser ministre de Justícia i Interior

Per Maria Lozano

Imatge de Carles Ensenyat en la roda de premsa, ahir.
Imatge de Carles Ensenyat en la roda de premsa, ahir. | Oscar Martínez

Josep Maria Rossell va ser nomenat ahir President del Consell Superior de la Justícia. En la roda de premsa que va presentar el Síndic General, Carles Ensenyat, va destacar que el nomenament el signarà entre avui i dilluns, i dimecres ja es publicarà al BOPA.

Ensenyat va destacar que «amb Rossell recau una tasca important i delicada: ressituar la justícia, àgil, ràpida i ponderada», afegint que «aquesta pot ser ràpida però no pot ser poc pensada». En aquest sentit, el síndic va assenyalat que «Rossell té molta experiència i trobarà l’equilibri».

De fet, el nou president del consell Superior de la Justícia va ser ministre de Justícia i Interior durant la passada legislatura, i a més va ser secretari del Tribunal de les Corts i secretari del jutge d’apel·lacions entre 1986 i 1989.

Això ve després que també ahir el Tribunal Superior de Justícia comuniqués que el nou president, Albert Andrés Pereira, elegís a Ramon Camp Batalla com a membre representant dels Batlles i Magistrats al Consell Superior de Justícia, tal com especifica la Constitució.

Raonador del ciutadà / Preguntat pel nomenament de Raonador del Ciutadà, va explicar hi havia dues discussions a resoldre: primerament si les entrevistes per nomenar al proper raonador havien de ser entrevistes privades o compareixences públiques: «Per majoria, va guanyar fer entrevistes privades, ja que van votar DA, CC i el PS».

Respecte als criteris, Ensenyat va destacar que «la llei actual diu que qualsevol andorrà major d’edat pot ser raonador», destacant que «no tenir cap titulació en dret no limita res». Tot i així, va argumentar que «no impedeix que es pugui canviar la llei del raonador del ciutadà». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT