PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Clam català per desplegar el protocol de cooperació sanitària entre Andorra i Catalunya

Ha de garantir que els pacients de l'Alt Urgell i del Pirineu puguin ser atesos per part de l'hospital de Meritxell

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha obtingut aquest dijous suport unànime a la proposta que insta el Govern de la Generalitat a desplegar, abans de finalitzar el 2023, el protocol de cooperació sanitària amb Andorra.

Aquest desplegament ha de garantir, seguint criteris facultatius, que els pacients de l'Alt Urgell i del Pirineu puguin ser atesos per part de l'hospital de Meritxell i els seus professionals, prioritzant les visites a facultatius on no s'ofereix el servei presencial a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell o el temps d'espera és més elevat, i l'ús de l'UCI.

El protocol de cooperació sanitària entre Andorra i Espanya va signar-se el passat 8 de febrer i, segons ha recordat el diputat Jordi Fàbrega, «la pilota va passar a la teulada del departament de Salut català i, per tant, de la Generalitat, que és qui ha de desplegar aquest conveni sanitari». El diputat ha recordat que es tracta «d'una reivindicació històrica de l'Alt Urgell i tot el Pirineu» i que «el que voldríem és disposar d'especialistes que estan a 15 quilòmetres i no a 136 quilòmetres de casa».

Fàbrega ha aclarit que «no estem demanant que els pacients de l'Alt Urgell puguin pujar directament a urgències de l'hospital de Meritxell, sinó que siguin els professionals sanitaris de l'Alt Urgell qui decideixin, prioritzant sempre les visites a facultatius que nosaltres no disposem o que hi ha un temps d'espera molt elevat, així com l'ús de la Unitat de Cures Intensives, quan els professionals sanitaris ho considerin adequat».

Aquest conveni «ofereix una oportunitat important per a la millora de l'assistència sanitària als ciutadans de la Seu, l'Alt Urgell i tot el Pirineu», ha conclòs Fàbrega.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT