PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Un total de nou policies de la UIT s'especialitzen en actuacions a la muntanya

Els membres de la Unitat d'Intervenció Tècnica començaran la segona part de la formació a inicis del 2024

Per El Periòdic

Policies de la UIT durant una pràctica per obtenir el Certificat Elemental de Muntanya.
Policies de la UIT durant una pràctica per obtenir el Certificat Elemental de Muntanya. | Policia d\'Andorra

Un total de nou membres de la Unitat d'Intervenció Tècnica (UIT) de la Policia han iniciat la formació per tal d'obtenir el Certificat elemental de muntanya (CEM) aquest mes d'octubre. Els nou policies, set agents i dos comandaments han rebut els coneixements teòrics i pràctics per poder intervenir amb la màxima seguretat durant les seves intervencions a la muntanya. Així com saber calcular els riscos existents en entorns complexos i exigents.

La UIT està conformada per un grup de muntanya, un de guies canins, els TEDAX-NRBQ, el d'intervenció i el de protecció de personalitats. Per aquest motiu, la contínua formació dels membres és molt rellevant per garantir la màxima professionalitat en cadascuna de les actuacions en el Principat.

La formació es divideix en dos mòduls d'una durada de 10 dies cadascú, on s'inclouen temes sobre equips de protecció, material bàsic, la tècnica d'escala alpina en sec amb piolets, coneguda com a dry-tooling, vies ferrades i ràpel. A més, el mòdul d'hivern es basa en recerca de víctimes d'allau i se centra en tècniques d'esquí tècnic i de muntanya.

Els policies aspirants han hagut de superar una prova d'accés cronometrada a 1.000 metres de desnivell i amb un pes de sis kilograms que han portat en una motxilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT