PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avís taronja a partir de la tarda i fins a la mitjanit per intenses pluges

En 24 hores la situació canviarà radicalment

Per El Periòdic

Mapa de les precipitacions que s'esperen al país.
Mapa de les precipitacions que s'esperen al país. | Servei de Meteorologia d\'Andorra.

El Servei Meteorològic d'Andorra ha activat l'avís taronja a partir de les 18.00 hores d'aquest dijous i fins a la mitjanit per l'episodi d'intenses pluges que s'espera al Principat. Malgrat que el dia ha començat amb temperatures molt més altes del que tocaria per a l'època de l'any, adverteixen que d'aquí a 24 hores la situació canviarà radicalment. Concretament, segons apunten les previsions, es poden acumular quantitats al voltant dels 50 mm i localment fins a 60 mm, entre les 18.00 hores i la mitjanit.

L’adversitat de la situació meteorològica, amb intensitats elevades i persistents durant algunes hores del vespre i primera part de la nit fan activar aquest avís taronja per intensitat de precipitació. Així mateix, i de forma paral·lela, el Servei Meteorològic també ha activat un avís groc (de menor intensitat que el taronja) per fort vent. El front portarà associat fort vent de sud-oest en altura que es pot deixar sentir també amb més intensitat als fons de vall del nord del país, amb ràfegues que poden arribar als 60 km/h i fins als 110 km/h als cims.

Des del Cos de Policia i Protecció Civil, com és habitual en aquests casos, es demana limitar els desplaçaments i les activitats a l'aire lliure, així com tancar portes i persianes i retirar els objectes que puguin caure. També es recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure per l’efecte del vent, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant l’episodi, evitar activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució en general.

Els departaments pertinents del Govern (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials) romanen atents a l'evolució d'aquest front.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT