PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot anuncia reforços per al transport públic a l’hivern

El cap de Govern explica l’èxit de la gratuïtat dels busos

Per Joan Jiménez

El cap de Govern, Xavier Espot, ahir amb altres consellers.
El cap de Govern, Xavier Espot, ahir amb altres consellers. | Consell General /Eduard Comellas

Durant la sessió del Consell General d’ahir, el conseller socialdemòcrata Pere Baró va preguntar al cap de Govern, Xavier Espot, qui té sota la seva responsabilitat la secretaria d’Estat per a la Transició Energètica, Transports i Mobilitat de David Forné, sobre quines mesures es tenen previstes a aplicar per evitar diversos mal funcionaments en el transport públic.

Espot va explicar que, l’any passat, es van produir dos fenòmens que, tot i ser positius, van tenir conseqüències respecte al funcionament dels autobusos. Per un costat, l’aplicació de la gratuïtat del transport públic va ser un èxit, amb l’augment del 70% dels usuaris d’aquest, superant les expectatives governamentals, a més de sumar un 40% d’aquest increment amb l’arribada prematura dels temporers. Aquesta combinació va causar diverses complexitats en el funcionament ordinari del transport públic, però Espot va al·legar que es va poder aprendre sobre aquella situació passada, que finalment es va solucionar. Per aquest motiu, l’Executiu ampliarà els horaris i la freqüència dels busos, especialment en les línies L3 i L4, especialment sensibles per a les seves connexions amb parròquies altes, afectant bastant els temporers. Així mateix, el Govern també té previst anar elaborant diverses modificacions adaptatives a partir del mes de novembre amb l’arribada de la temporada alta.

Entre altres mesures que ha anat aplicant l’Executiu, Espot també va destacar el fet de col·laborar amb els concessionaris dels dominis esquiables per definir les necessitats de mobilitat dels temporers perquè les línies que estiguin més pressionades durant les hores més punteres siguin reforçades.
Davant la qüestió de Pere Baró sobre l’afluència de trànsit en el darrer cap de setmana, que ha coincidit amb el pont de la Hispanitat, Espot va explicar que es tracten de problemàtiques puntuals lògiques amb un elevat volum de turistes que arriben al Principat en dates vacacionals d’Espanya, en aquest cas. Així, el cap de Govern va descartar defectes estructurals de la mobilitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT