PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aché demana precaució amb les universitats privades

Concòrdia mostra la seva preocupació per l’accés dels centres al país

Per Joan Jiménez

A la dreta, la conellera general de Concòrdia, Maria Àngels Aché, i la subsíndica Codina a l'esquerra, ahir.
A la dreta, la conellera general de Concòrdia, Maria Àngels Aché, i la subsíndica Codina a l'esquerra, ahir. | Consell General /Eduard Comellas

La consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Maria Àngels Aché, va preguntar al ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, sobre el nombre d’universitats privades que estan en procés d’establir-se al país i si hi han més interessades en poder accedir al Principat. El ministre va respondre que, en l’actualitat, hi ha sis centres d’ensenyament superior privats en procés de ser autoritzades, i un altre ha mostrat interès a poder exercir al país.

La consellera va mostrar la seva preocupació envers la quantitat d’universitats privades al país, ja que va esmentar que existia cert neguit de què aquests centres reunissin una qualitat òptima, donada la suposada facilitat d’establiment que percep el grup de Concòrdia, a causa del nombre d’universitats que volen venir país. Per aquest motiu, Aché va estipular la necessitat d’un pla d’ensenyament superior per tal de ser més curosos i evitar l’arribada massiva de centres d’ensenyament que no reuneixin unes condicions suficients.

En resposta a les preocupacions de la consellera, el ministre va mostrar-se favorable a l’elaboració de l’estratègia proposada per Aché. Tot i això, Baró també va esmentar que les universitats privades han d’enviar informes i passar avaluacions per l’AQUA (Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior).

PUBLICITAT
PUBLICITAT