PUBLICITAT

Andorra la Vella

Casal comunica la futura creació d’una Agència Nacional de l’Aigua

El ministre va comunicar que la Massana és un cas aïllat dels dipòsits del país

Per Joan Jiménez

El ministre Guillem Casal, ahir.
El ministre Guillem Casal, ahir. | Eduard Comellas

Davant la qüestió proposada pel conseller de Concòrdia, Jordi Casadevall, sobre la gestió dels recursos hídrics davant l’afer succeït a la Massana, on s’han aplicat restriccions de l’ús d’aquests recursoshídrics, el ministre d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Guillem Casal, va anunciar que s’està elaborant una nova llei de l’aigua que comptarà amb la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua que ajudi a fer més eficient la gestió dels recursos hídrics. Aquest organisme es concebirà també en previsió que, amb l’escenari de lluita contra el canvi climàtic, la quantitat d’aigua podrà anar minvant i caldran més mesures per a prevenir aquests efectes. El ministre va mostrar també la necessitat d’una nova normativa, ja que la més recent en matèria hídrica data de l’any 1985 i necessita adecuar-se a les circumstàncies actuals.

Respecte a les restriccions hídriques a la Massana, Casal va esmentar que es tracta d’un cas aïllat, ja que a la resta del territori nacional la situació és bona. Aixì, el ministre va fer un crit a la calma al·legant que el cas de la Massana és un cas aïllat. A més, Casal va destacar el fet que s’ha aconseguit reduir el consum d’aigua en 158 litres per persona, un dels millors registres de la dècada, segons el ministre. Tot i això, va estipular que s’ha de continuar treballant per arribar a un consum hídric per persona per sota dels 150 litres.

Casal també va comunicar que el ministeri ha estat col·laborant amb l’Area de Recerca + Innovació (AR+I) per a elaborar dos estudis respecte a l’avaluació de la sequera a través de dades meterològiques i el cabdal dels rius, els recursos hídrics i els dipòsits nacionals. Aquestes investigacions venen donades per tal d’anticipar-se a futurs escenaris a més de seguir sensibilitzant la població davant la possibilitat d’efectes que puguin disminuir la capacitat d’obtenció d’aigua com el canvi climàtic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT