PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Adjudicada la restauració del jaciment de la Roureda

L’objectiu és garantir la seva conservació i acostar-lo a la ciutadania

Per El Periòdic

El jaciment de la Roureda de la Margineda en 3D.
El jaciment de la Roureda de la Margineda en 3D. | Regirarocs

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través del Departament de Patrimoni Cultural, continua avançant per conservar i potenciar la gestió integral del jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda amb l’últim objectiu de garantir la seva conservació i acostar-lo a la ciutadania. És per aquest motiu que el Govern ahir va aprovar, a proposta de la titular de la cartera, Mònica Bonell, l’adjudicació dels treballs de restauració i conservació de diferents sectors de jaciment. L’empresa encarregada de dur a terme la intervenció és PETRA S.Coop per un import total de 30.503,55 euros. 

L’adjudicació dels treballs permet donar compliment al conveni de col·laboració que el desembre de l’any passat va signar el Ministeri amb el Comú d’Andorra la Vella i la societat gestora del jaciment, Molines Immobles. L’entesa entre les parts preveia, entre d’altres, l’elaboració d’un pla de conservació del jaciment que ha estat fet entre els tècnics arqueòlegs de l’Àrea de Patrimoni Cultural i el conservador, restaurador i coneixedor del jaciment, Eduald Guillamet. 

El pla apunta que per poder restablir el jaciment a un mínim estat de conservació, cal fer una intervenció global consistent en la consolidació puntual de zones sorrenques que han perdut la consistència com a resultat de la mateixa degradació dels materials. A més, també s’encomana l’aplicació de biocides i herbicides en llocs puntuals per poder col·locar morters o per facilitar la lectura de la zona, la protecció i subjecció de zones que s’han desprès o susceptibles de despreniment, i la col·locació de morters i tancament d’esquerdes, entre d’altres. 

Per aquest motiu es liciten aquests treballs que permetran assegurar la conservació del jaciment i planificar accions de conservació preventiva de forma periòdica i, si cal, puntual. 

Cal recordar que a més d’aquesta necessària intervenció de restauració i conservació, el Comú d’Andorra la Vella està invertint en la instal·lació d’una passera que ha de permetre l’accés i la visibilitat del jaciment de manera oberta i lliure sense trepitjar les estructures. També, el comú preveu la instal·lació d’una tanca perimetral que preservarà l’accés directe a les estructures que estan visibles i a cel obert.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT