PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella assumirà la construcció dels pisos a preu assequible de Santa Coloma

El comú ha pres aquesta decisió després que el concurs quedés desert

Per El Periòdic

L'ex-cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el moment en què es va presentar el projecte dels pisos a Santa Coloma.
L'ex-cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el moment en què es va presentar el projecte dels pisos a Santa Coloma. | Arxiu ANA

El concurs que havia convocat el Comú d'Andorra la Vella per a la construcció d'un edifici de pisos a preu assequible a la zona del Cedre de Santa Coloma ha quedat definitivament desert. Així ha sortit publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) d'aquest dimecres. Cal recordar que la corporació comunal havia convocat un concurs per a la concessió de les obres de construcció, gestió i explotació dels habitatges, plantejant una concessió a 50 anys. En donar-se la circumstància que cap empresa hi ha optat, la corporació assumirà directament la construcció d'aquest immoble i, en la sessió de consell de comú s'acordarà treure el concurs per a la redacció del projecte i la direcció d'obra.

Una vegada va cloure el termini per a la concessió d'aquesta construcció i explotació i no hi va haver cap empresa interessada, el comú de la parròquia va rebre una carta de l'associació de contractistes d'obra (Acoda) posant en relleu que l'augment dels tipus d'interès feia que no poguessin assumir un projecte d'aquestes característiques malgrat que el consideraven interessant. Com que el concurs ha quedat desert de manera definitiva ha portat el comú a prendre la decisió d'impulsar el projecte assumint directament la despesa, tal com ja s'havia anunciat en el moment de publicar l'edicte.

Es calcula que el cost de construcció pugui ser d'uns 4,4 milions d'euros. La previsió és que l'edifici podrà tenir entre 30 i 35 habitatges amb uns preus de 550 euros els pisos de 70 metres quadrats (dues habitacions), 640 els de 80 metres quadrats (tres habitacions), i 60 euros cada plaça d'aparcament.

De manera paral·lela a la publicació del concurs, el comú ja va aprovar els criteris per accedir als habitatges de lloguer a preu regulat. Entre els requisits s'estableix que els usuaris han d'haver estat censats a la parròquia d'Andorra la Vella com a mínim durant 15 anys, no necessàriament consecutius i que es computaran a comptar de la majoria d'edat. En el cas de les persones amb mobilitat reduïda, hi podran optar residents d'altres parròquies, sempre que demostrin residència mínima de anys al país. Els sol·licitants no podran ser titulars de cap habitatge i hauran d'acreditar uns ingressos bruts d'entre 1 i 1,5 del Llindar econòmic de cohesió social (LECS), valorats per unitat familiar.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT