Es continua resistint

Els volts dels 30 minuts de la primera part, més adormits, condemnen la selecció sub21 contra les Illes Fèroe

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment del partit d’ahir.
Un moment del partit d’ahir. | FAF

Després de sumar tres empats en els primers duels, però acabar coincidint derrotes, la selecció sub21 de futbol es va retrobar ahir amb la fase de classificació de l’Eurocopa, contra un rival amb qui ja va dividir punts al juny, les Illes Fèroe. El duel va finalitzar 0-1 a favor dels visitants després d’uns minuts de desconnexió dels tricolor als moments finals de la primera meitat, que veuen com se’ls continua resistint la victòria.

El duel va iniciar amb certa relaxació defensiva dels dos equips, més conservadors i esperant errades, sent els del Principat qui majoritàriament circulaven la pilota. Els feroesos van capgirar les tornes ràpidament, trobant molts espais per les bandes, mentre que els d’Eloy Casals provaven sort amb passades llargues que obligaven la defensa contrària a refusar.

El joc es va anar repartint entre els dos conjunts, però sent els joves d’Eydun Klakstein els protagonistes, sobretot per la part esquerra amb Olaf Bárdarson, qui més perill creava dels seus. Els primers 45 minuts no van deixar accions destacades més enllà del gol: una internada andorrana per la dreta que va acabar amb una centrada que va blocar Ari Petersen sense problemes, una falta a la frontal que Áki Samuelsen va tirar a la barrera i una altra ocasió que la defensa local es va encarregar de refusar. Als volts de la mitja hora de matx, els de Casals van tenir els seus pitjors moments, més adormits i, va ser llavors, quan una passada errada de la defensa la va aprofitar Bárdarson, el millor dels seus, per col·locar l’únic gol al marcador. A partir de llavors, els tricolor es van anar refent a mesura que avançaven els minuts.

La segona part va començar al contrari que la primera, amb molta intensitat de les dues seleccions. Al minut 50, Aron Rodrigo es va marcar una gran jugada a la banda, desfent-se de la seva marca i fent una passada a Nil Boutarfas, que va xutar per xocar amb la defensa rival. La dinàmica va anar seguint la mateixa que en la resta del partit, però amb algunes arribades més, sobretot dels feroesos, que no es van acabar materialitzant. Una d’aquestes va ser al contraatac amb Bárdarson, que va deixar l’esfèric a Samuelsen. Aquest va fer un retall a la defensa andorrana, que es va encarregar d’allunyar el perill.

Més marcat per les bones actuacions defensives, als del Principat els costava acostar-se a l’àrea contrària, fins que al minut 75, d’una falta, Iker Álvarez centra la pilota al segon pal, que a res es queda Biel Borra de rematar-la. Marc de Castro, sota pals, també va ser protagonista als darrers instants després d’aturar en última instància una acció dels visitants. La darrera acció va ser una falta sobre el capità Eric Izquierdo, que ell mateix es va encarregar de transformar per enviar l’esfèric per sobre el travesser.

Amb tot, els de Casals són ara cinquens classificats amb tres punts, els mateixos que Bielorússia, que tanca el grup, i el seu pròxim rival serà Croàcia.