PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La candidatura per al 2029 tindrà un pressupost de 46ME

L’eslògan que li dona veu és ‘Andorra, caràcter únic, empremta de tots’

Per El Periòdic

Presentació de la candidatura, ahir.
Presentació de la candidatura, ahir. | ANA / E.P.

En cas que Andorra acabi sent la seu dels Campionats del Món del 2029, comptarà amb un pressupost de prop de 46 milions d’euros. Així es va informar ahir durant la presentació de la campanya de comunicació de la candidatura del país. Una dotació que, cal destacar, serà íntegrament finançada per la FIS a partir dels drets de televisió i de màrqueting, venda d’entrades i marxandatge.

Bona part de l’argumentari dels Campionats del Món d’esquí alpí del 2029 es construeix al voltant del llegat. I precisament sobre aquest objectiu s’inspira la campanya. L’eslògan que li dona veu és ‘Andorra, caràcter únic, empremta de tots’. Com a icones de l’esquí nacional, els corredors de la Copa del Món de la FAE, Joan Verdú i Cande Moreno, són les cares visibles de la campanya gràfica i l’espot. Els objectius, segons van informar, són convèncer la ciutadania del valor que representa acollir un esdeveniment d’aquestes dimensions; emocionar la població i fer-la partícip; sorprendre amb accions que vagin més enllà de la part esportiva que donin visibilitat al compromís social del projecte, i deixar empremta i llegat al món de la neu. En aquesta línia, el dossier de candidatura incideix en aspectes com l’aplicació de l’accessibilitat universal, la iniciativa Menjand solidari, les energies renovables en l’organització de grans esdeveniments, la posada en marxa d’un nou model de transport, i unes pistes de competició atractives per als visitants esquiadors.

En afegit, la campanya, amb presència a Andorra, Espanya i Fança, així com altres països com el Regne Unit i Irlanda, consta de tres fases: un primer període d’exposició i informació sobre el projecte (hivern 2022-23); un segon en què es busca connectar emocionalment amb el públic (d’octubre 2023 a maig 2024) i, finalment, una tercera fase d’agraïment que arribarà després de la votació de la seu guanyadora (juny 2024).

La FIS ha fixat aquest mes de novembre per tal que els tres candidats (Val Gardena, Narvik i Andorra) entreguin el seu dossier definitiu. Al llarg de l’hivern aquests documents se sotmetran a anàlisi per part dels membres del consell de la FIS, i el 4 de juny se celebrarà a Reykjavík la votació de la seu dels Campionats del Món d’esquí alpí 2029. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT