PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un home és detingut a La Seu d'Urgell per quatre agressions sexuals a menors a Cartagena

El detingut, de nacionalitat ucraïnesa, va ser arrestat quan pretenia fugir del país per la frontera pirinenca

Per El Periòdic

El jutjat de La Seu d'Urgell.
El jutjat de La Seu d'Urgell. | El Periòdic

Un home de nacionalitat ucraïnesa ha sigut detingut per la Guàrdia Civil a La Seu d'Urgell com a presumpte autor d'agressió sexual a quatre menors del seu mateix país a Cartagena (Múrcia). La detenció es va produir després de la denúncia per part de la mare de dos dels infants, la qual va posar en alerta una associació dedicada a donar suport a refugiats en sospitar que un compatriota que vivia en el mateix edifici que ella hauria abusat dels seus fills. La denunciant es va desplaçar fins a la caserna de la Guàrdia Civil acompanyada per agents socials d'aquesta associació, moment en el qual va exposar els terribles fets. 

Sota la denominació d''Operació Opikum', la mare va explicar als investigadors que el sospitós s'havia guanyat tant la seva confiança com la dels seus fills, aprofitant els moments que es quedava a soles amb ells per realitzar-los tocaments en zones íntimes. Un cop va saber el que estava passant, la mare va parlar amb altres famílies ucraïneses de l'immoble que també es relacionaven amb el detingut, les quals no van trigar en denunciar-ho també pels mateixos fets. 

Les contínues denúncies van posar en marxa l'operatiu policial, iniciat al mes de setembre, localitzant finalment el presumpte autor a La Seu d'Urgell, ciutat amb la qual tenia vincles i a la qual havia fugit amb la intenció de marxar del país per la frontera pirinenca. En el moment de la seva detenció li van ser intervinguts quatre telèfons mòbils i unes ulleres de sol amb càmera oculta integrada, que estan sent analitzats per comprovar si els dispositius d'emmagatzematge tecnològic contenen arxius relacionats amb la investigació. Tant el detingut com els efectes confiscats i les diligències instruïdes han estat posades a disposició del jutjat d'Instrucció de la capital de La Seu, sent ordenat el seu ingrés en presó provisional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT