PUBLICITAT

Costa, Cano, Fiter i Pintat, nomenats nous ambaixadors

Eva Palacios ha pres possessió com a directora general del Ministeri d'Afers Exteriors

Per El Periòdic

Presa de possessió dels nous ambaixadors.
Presa de possessió dels nous ambaixadors. | SFGA/CEsteve

Aquest dilluns al migdia han pres possessió seus càrrecs els quatre nous ambaixadors. A l’acte, que va estar presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, van prendre posició Gemma Cano Berné com a introductora d’ambaixadors, Ferran Costa Marimon com a ambaixador de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Ricard Fiter Vilajoana en qualitat d’ambaixador de la República d’Eslovènia i la República de Croàcia i Clara Pintat Rosell, com a representant de la República Italiana. Tots quatre ara ostenten el càrrec com a ambaixadors no residents.

Per la seva part, Espot va demanar als nous ambaixadors representar els interessos del Principat i donar suport al Govern durant les negociacions per assolir «un bon acord d’associació amb la UE». A més va encomanar treballar pels altres reptes en temes internacionals com la signatura de nous convenis, negociacions i la gestió dels afers consulars o el foment de la diplomàcia econòmica i cultural.
Aquests juraments dels nous càrrecs arriben en un moment de negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea i se sumen a l’actual xarxa d’ambaixadors amb un total de vuit ambaixades i delegacions permanents i quatre ambaixadors no residents que ja exerceixen.

Paral·lelament, Eva Palacios també va prendre possessió com a directora general del Ministeri d’Afers Exteriors. Aquesta figura la contempla la Llei del servei d’acció exterior i de la carrera diplomàtica. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT