PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Minut de silenci al Lycée pel professor assassinat a França

Govern implementa més seguretat prop de l’escola Lycée Comte de Foix

Per El Periòdic

Imatge del minut de silenci, ahir.
Imatge del minut de silenci, ahir. | SFGA/JAViladot

Govern es va sumar ahir al migdia al minut de silenci celebrat a l’escola Lycée Comte de Foix amb motiu de l’assassinat dijous passat d’un professor a un institut d’Arràs, França. El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, van estar presents a l’acte. 

Baró, va remarcar en l’acte que «volem expressar la nostra solidaritat amb la República Francesa, que s’ha vist atacada en un dels seus elements clau, l’educació». 

Per altra banda, l’Escola Andorrana també es va sumar en l’acte d’homenatge en memòria del professor, realitzant també un minut de silenci en els tres centres educatius de segona ensenyança, d’Encamp, Ordino i Santa Coloma, a més del centre de Formació Professional d’Aixovall. Respecte al sistema educatiu espanyol, també hi ha hagut un minut de silenci a la seu de la Margineda del Col·legi Espanyol Maria Moliner. 

Per altra banda, Govern va incrementar la seguretat i la vigilància a prop de l’escola Lycée Comte de Foix. Cal destacar que no és l’únic, ja que altres llocs vinculats a França al Principat també tenen ara més seguretat. La mesura va estar demanada per les mateixes autoritats gal·les. Baró va destacar ahir que aquestes mesures són provisionals i preventives. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT