PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nous tallers grupals per als pacients d’oncologia

Hi havia tallers d’alimentació, imatge corporal i risoteràpia

Per Anna Mencos

Imatge de les portes obertes dels nous tallers grupals d’oncologia.
Imatge de les portes obertes dels nous tallers grupals d’oncologia. | A.M.

El SAAS va organitzar ahir uns tallers grupals per a persones que es troben fent algun tractament oncològic. La plaça de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell es va convertir en l’escenari de sis estands, que ofereixen ajuda als pacients mitjançant tallers d’autoaprenentatge afavorint l’adaptació i acceptació. Hi havia tallers d’alimentació saludable, manteniment de perruca, risoteràpia, col·locació de mocadors, podologia i consells per a la imatge corporal. La infermera referent de la Unitat d’Oncologia, Marta Rosadevall, va explicar que fa molt temps que es volia tirar endavant aquesta iniciativa, i que aquest any s’ha pogut dur a terme, «requereix una mica de temps, però la veritat és que ens ha agradat molt i estem molt il·lusionats». Rosadevall detallava que les diferents especialitats s’han organitzat per poder donar eines al pacient oncològic perquè pugui solucionar algun problema, i alhora orientar-los una mica en aquesta fase tan dificultosa.

La infermera apuntava que aquests tallers «són un complement al tractament mèdic», i detallava que tot i que ells, per exemple, poden recomanar una bona hidratació per  a la pell, després d’un tractament, hi ha altres professionals especialitzats amb el tema que li poden oferir una crema que li sigui més útil.

Rosadevall també va manifestar la voluntat de continuar fent aquests tallers: «això s’allargarà i s’ampliarà amb molts més components i molta més gent i tothom que vulgui pot fer la proposta». També va comentar que durant la jornada hi ha participat gent que es troba fent el tractament, i també gent que l’acaben de diagnosticar, i ha assistit als tallers per veure-ho, assegurava la infermera tot afegint que «ens ha dit que li ha donat una sensació de tranquil·litat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT