PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'IPC del setembre, al 6,1%

El transport és un dels principals grups que ha fet augmentar la inflació

Per El Periòdic

El transport és del dels principals grups que ha fet augmentar la inflació.
El transport és del dels principals grups que ha fet augmentar la inflació. | Arxiu ANA

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del setembre s'ha situat en el 6,1%. Tal com detalla aquest dilluns el Departament d'Estadística, es tracta d'una xifra superior a la registrada a l'agost de l'any passat, quan es trobava en el 5,6%. Així doncs, els principals grups que han fet augmentar la inflació han estat el de transport, amb un augment de dos punts i una dècima (1,9%) a causa del creixement dels preus dels carburants i lubricants, i el grup de béns i serveis diversos, que ha crescut un punt i dues dècimes fins a situar-se en el 7,9%.

Per contra, el principal grup que ha fet disminuir la inflació ha estat el d'aliments i begudes no alcohòliques, que amb una disminució de nou dècimes s'ha situat en el 10,6% degut al creixement dels preus dels llegums i verdures, la carn, la llet, el formatge, els ous, el pa i els cereals.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, al setembre d'enguany s'ha situat en el 6,7%, sis dècimes per sobre de l'IPC registrat. Quant a la resta de grups especials, cal destacar el creixement de la variació anual de l'índex de preus dels productes petroliers, que han passat del 10,8% negatiu a l'agost al 5,8% negatiu al setembre.

En relació amb els països de l'entorn, l'IPC d'Espanya al setembre s'ha fixat en el 3,5%, una xifra que representa un augment de nou dècimes respecte de la variació registrada a l'agost. Per la seva banda, l'IPC avançat de França al setembre ha estat del 4,9%. Es tracta, en aquest cas, de la mateixa variació que la registrada al mes d'agost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT