PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La gran afluència de visitants deixa en un 30% el dipòsit de Grau Roig

La cònsol menor, Eva Sansa, confia en recuperar la capacitat aviat

Per Sònia Lecha

El dipòsit de Grau Roig.
El dipòsit de Grau Roig. | Comú de la Massana

«El dipòsit de Grau Roig ahir estava al 30% de capacitat, comparat amb dissabte a la mateixa hora, estàvem al 35%», va explicar la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, a EL PERIÒDIC. Una baixada que ha estat provocada per la gran afluència de visitants que hi ha hagut durant el pont al país. Respecte a aquest fet, Sansa va comentar que «jo crec que sincerament hem aconseguit salvar aquest cap de setmana». Tot i això volen continuar vigilant aquests dipòsits i «esperem que avui es recuperi la capacitat, vist que hi haurà menys gent», va detallar la cònsol menor de la Massana. Des del comú també esperen amb ganes les pluges, ja que al final és un recurs que ajudarà al fet que els dipòsits s’omplin més de pressa. 

L’objectiu de la parròquia de la Massana és continuar amb les mateixes mesures que han adoptat fins ara «prohibir recs, rentadors de cotxe que estiguin tancats, i els hotelers que estiguin oberts que passin el missatge als seus clients de què sobretot facin un ús racional de l’aigua». Unes restriccions que pensen mantenir fins que, a poc a poc, es vagi recuperant la capacitat dels abastaments. «Esperem que faci efecte i que avui hagi augmentat la capacitat dels dipòsits», va confessar Sansa. 

Actualment, la parròquia de la Massana dins del pla de mesures per garantir la distribució d’aigua potable es troba en el nivell dos. Des del comú volen ser prudents i de moment, es mantenen en el mateix nivell. «Si cal continuar portant aigua als dipòsits que estan totes a la carretera mitjançant cisternes, ho farem. Volem garantir el consum d’aigua potable als ciutadans», va finalitzar la cònsol menor de la Massana. 

El dipòsit de Grau Roig subministra més del 80% de l’aigua de la parròquia i ho fa a través de diferents abastaments secundaris. El dipòsit de Prat de la Coma, que s’abasteix amb la font de l’Escladella, subministra el poble de Pal; i, finalment, també hi ha la captació dels Hortons, que omple el dipòsit de Fenerols i subministra la zona de Sispony. 

Al marge de la situació actual, generada per la sequera, s’està treballant en un pla d’enginyeria, amb diferents alternatives per ampliar la capacitat de captació de la xarxa d’aigua de la Massana, que actualment depèn en gran mesura d’una única captació. D’aquesta manera es comptarà amb alternatives que permetran compensar les davallades en el cabal de les fonts, com està passant en l’actualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT