PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'obra immersiva “DATA-ISM” de Blit Studio presentada davant de 8.500 espectadors al Bright Festival d’Alemanya

Celebra la col·lisió i la fusió del món físic i natural, manipulant les dades ambientals per crear una experiència d'animació immersiva

Per El Periòdic

| H.M.

L’obra audiovisual “Data-ism” celebra la col·lisió i la fusió del món físic i natural, manipulant les dades ambientals per crear una experiència d'animació immersiva. Les dades emprades provenen de bases de dades sobre el canvi climàtic, la desforestació, l’escassetat d'aigua i la pèrdua d'hàbitat, atenent els efectes que la pressió humana exerceix sobre el medi ambient. El data-ism dibuixa una línia entre les teories de Darwin i Turing, explorant les noves possibilitats per visualitzar dades del món natural mitjançant algorismes informatitzats. L’experiència cerca que l’espectador reflexioni en profunditat sobre la necessitat de cooperar socialment i d’actuar a curt termini per evitar els efectes del canvi climàtic.

La proposta immersiva es va poder veure en primícia a l’estand de FEDA a la Fira d’Andorra la Vella i posteriorment en la 2a edició de les Nits de Videomapping organitzades pel Festival Ull-Nu i l’Ambaixada de França a Andorra. I aquest cap de setmana ha viatjat fins a la ciutat germana de Leipzig, en el marc del Bright Festival. Aquest esdeveniment, que es celebra des de l’any 2020, s’ha convertit en poc temps en un referent europeu en l’àmbit de les experiències immersives i de l’art digital.

Des del passat dijous i fins ahir, Blit Studio ha compartit cartell amb noms tant destacats com Allice Felloni (It), Desilence (Es), Inzist (Gr) o la Dj Camea (US) entre molts altres al festival Bright. “Data-Ism” es va presentar davant de 8.530 espectadors, junt a les creacions immersives de 10 estudis més en la secció “Encanto Digital”. Un apartat pensat per a mostrar els treballs més innovadors, arriscats i sorprenents d’Andorra i Espanya. La participació de l’estudi andorrà en un festival d’aquesta magnitud demostra que l’audiovisual en totes les seves formes viu un gran moment de salut al nostre país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT