PUBLICITAT

Peticició de quatre anys per introduir 25 grams de coca

  • El processat pretenia vendre-la per 1.000 euros a un segon inculpat
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Un home espanyol va ser processat ahir per introducció i consum de cocaïna al Principat. Els fets es van produir el passat 26 de maig, després que se li trobés al vehicle, durant una inspecció a la duana hispanoandorrana, un total de 25 grams de cocaïna. L'home va explicar que l'havia adquirit a la localitat catalana de Mollet del Vallès per un preu de 700 euros, i que pretenia vendre-la per 1.000 euros a una segona persona, que ahir també va asseure's al banc dels acusats.

Respecte aquesta segona persona, va assegurar que l'adquisició de 25 grams era pel consum propi, tot i que la fiscalia el va acusar, a part del delicte per consum de droga, d'un delicte de venda de cocaïna. El processat va manifestar ahir que, degut a la seva addicció a la coca, podia arribar a consumir fins a 12 grams en un sol dia. Aquest home tenia un local nocturn al Tarter, espai on consumia aquesta droga.

El Ministeri Fiscal va demanar per aquest cas una pena de quatre anys de presó, part condicional, i una multa de 2.000 euros per l'home espanyol, així com una pena de quatre anys i mig de presó i una multa de 2.000 euros per a l'home que l'havia de comprar a Andorra. La Fiscalia va assegurar que els acusats havien mantingut negocis relacionats amb la droga en ocasions anteriors, un aspecte que els dos inculpats van negar.

Per la seva part, les defenses van considerar les penes excessives, i van sol·licitar un any de presó, part ferma, corresponent al temps que ja han estat interns a la Comella.

Tercer processat per venda de coca / A més d'aquestes dues persones. un tercer home es va asseure ahir al mateix banc dels acusats. Es tracta d'un treballador del local nocturn del Tarter, que va ser acusat de vendre droga a l'aparcament d'aquest establiment. L'home va reconèixer els fets, tot i que va assegurar que el que ell adquiria era cafeïna, motiu pel qual no podria ser processat per venda de droga tòxica. Això sí, el processat va reconèixer que la venia com si fos coca. La fiscalia no va creure l'argument ja que les anàlisis constataven que sí que hi havia cocaïna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT