PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La preocupació per les mesures d’estalvi

Els negocis de la Massana estan preocupats per veure com evolucionarà la situació d’escassetat d’aigua

Per Anna Mencos

Imatge d’arxiu d’un cactus i una regadora..
Imatge d’arxiu d’un cactus i una regadora.. | El Periòdic

La parròquia de la Massana va començar a implementar ahir el nou pla de mesures per aplicar en cas que el dipòsit arribi a un percentatge de la seva capacitat que no garanteixi la distribució d’aigua. Aquest pla inclou tres nivells, en base a la gravetat de la sequera i al seu impacte en el volum d’aigua del dipòsit. Tot i que de moment han assegurat que es pot garantir el subministrament d’aigua, ja s’han començat a aplicar mesures per evitar que aquest continuï baixant i permetre la seva recuperació. Des del comú de la parròquia també es va fer una crida a què els ciutadans racionalitzessin al màxim el consum d’aigua, es van prohibir els recs, amb aigua provinent de la xarxa pública, i es va demanar que no es renti el vehicle ni cap altre ús que comporti una despesa excessiva d’aigua. Per aquest motiu des d’EL PERIÒDIC hem volgut parlar amb diferents negocis de la Massana per saber com els estan afectant aquestes noves mesures i recomanacions.

Un dels negocis més afectats per aquestes mesures són les jardineries i floristeries, ja que constantment han d’estar utilitzant aigua per mantenir els productes en qualitat. Des de la Gespa Garden Center, una de les seves treballadores, la Gemma, ens explica que el primer pas de tot va ser parar l’aigua de rec, i llavors esperar a veure si arriben les pluges per intentar millorar la situació una mica, tot i que pel moment la previsió no és molt bona. La Gemma també reivindica que tampoc han concretat molt sobre com funcionarà aquest nou pla de mesures, tret del comunicat que van enviar informant-ho. La treballadora, però, detalla que el seu negoci ha tingut una mica de sort, «actualment nosaltres com a negoci no tenim molt estoc per mantenir, però els clients suposo que aniran aplicant mesures de no regar o fer-ho molt poc».

De totes maneres apunta que cal veure com va evolucionant i parlar amb el comú, ja que la situació és molt nova, però «fa por perquè evidentment jardins sense regar pot ser una hecatombe». En aquest sentit, la Dori, una veïna de la Massana, ens explica que «jo penso que abans som les persones que les plantes, i si no regar o si limitar el rec de les plantes farà que les persones puguem disposar d’aquesta aigua i que no ens falti, hi estic d’acord».
Un altre dels negocis que es veuen afectats són les perruqueries.

Des de Gentil Unisex, una de les seves treballadores, la Fernanda, ens explica que s’ha reduït una mica el nombre de clients, ja que no poden utilitzar tanta aigua i que estan intentant gastar el mínim d’aigua possible «ara rentes el cap una mica més ràpid, faig una bona rentada i ja està» i reivindica que aquestes mesures s’apliquin a tothom «que els rics que gastin menys aigua també, perquè ens estan reclamant als pobres, però ells tampoc no es priven de res». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT