PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una delegació del Consell General participa a l’APCE

Berna Coma, Susanna Vela i Salomó Benchluch han assistit a comissions d’igualtat, cultura i migracions

Per El Periòdic

La delegació del Consell General a l’APCE.
La delegació del Consell General a l’APCE. | CONSELL GENERAL

Durant aquesta setmana s’ha celebrat la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), on ha participat la delegació del Consell General encapçalada per Berna Coma i integrada per Susanna Vela i Salomó Benluch Ayach. Els tres, a banda de participar en les sessions plenàries també han treballat en diferents comissions en les quals s’han abordat temàtiques d’actualitat.

Berna Coma, membre de la Comissió de migracions, dels refugiats i de les persones desplaçades, ha participat en un debat amb representants de forces democràtiques russes que comparteixen els valors del Consell d’Europa. A més, conjuntament amb la Comissió d’afers jurídics i drets humans, s'ha debatut entorn els drets humans i la situació humanitària dels armenis del Karabakh i les obligacions internacionals de l’Azerbaidjan.

D’altra banda, Susanna Vela a la Comissió sobre la igualtat i la no discriminació ha assistit a la presentació de Michael Farrell, membre de l’ECRI, sobre la prevenció i la lluita contra la intolerància i la discriminació contra les persones del col·lectiu LGBTI. Vela també ha participat en el debat sobre ‘Prohibir les pràctiques de conversió de les persones LGBTI: un imperatiu dels drets humans’ que ha comptat amb Dunja Mijatović, Comissària de Drets Humans del Consell d’Europa i un representant del col·lectiu francòfon ‘Rien à guérir’.

El membre titular de la comissió de cultura, de la ciència, de l’educació i dels mitjans de comunicació, Salomó Benchluch, ha pres part de l’intercanvi d’opinions entorn el ‘Patrimoni cultural i el canvi climàtic’ que ha comptat amb diversos experts per analitzar les afectacions d’un clima cada cop més extrem en la protecció del patrimoni. I, finalment, ha estat present en la presentació de l’informe sobre ‘Riscos i oportunitats del Metavers’.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT