PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Cap i concentració», factors fonamentals contra l’Obradoiro

Natxo Lezkano celebra el fixatge de Montero, un jugador «molt complet en atac»

Per Pol Forcada Quevedo, Joan Jiménez

Llovet durant el partit contra el Barça.
Llovet durant el partit contra el Barça. | ACB Photo / S.Gordon

Amb un canvi substancial en els darrers dos partits, sobretot respecte al joc i la connexió de l’equip, el MoraBanc Andorra rep aquesta tarda (18.00 hores) a l’Obradoiro. Sobre els gallecs, Natxo Lezkano va esmentar ahir en roda de premsa que «els conjunts de Moncho Fernández són especials, molt ben fets a nivell tàctic, amb moltes variants i un joc una mica diferent del de la resta d’equips». Els de Santiago de Compostel·la són novens classificats, amb dues derrotes i dues victòries. «Juguen molt amb bloqueig indirecte i per fora tenen molt perill», va indicar el tècnic tricolor. Per això, als andorrans els caldrà «tenir compte en rebot, un bon balanç defensiu» i, amb especial compte amb les passades, ja que l’Obradoiro té «una intenció clara de robar la pilota i sortir al contraatac». Amb tot, el basc va destacar que «el cap i la concentració» seran aspectes fonamentals del duel.

Respecte als seus homes, Lezkano va esmentar la millora en els darrers dos partits perquè «hem treballat més temps junts» i «ja hem pagat la mala pretemporada que vam fer per les lesions». En aquest sentit, va assenyalar que el conjunt està cada vegada millor, i espera «continuar amb la progressió i donant una bona versió». D’altra banda, va comentar que Juan Rubio ja està preparat per a tornar a la pista, mentre que Tyson Pérez és dubte: «Si veiem que és arriscat que jugui, no ho farà», va explicar el de Portugalete afegint que l’aler pivot ja es troba en la recta final de la seva lesió. També va parlar de Jerrick Harding, que podria fer algun exercici amb l’equip la setmana vinent, tot i que «encara li quedaran dues o tres setmanes».

Nova incorporació / L’entrenador del MoraBanc va celebrar l’arribada de Jean Montero, «un fixatge de futur que esperem que tingui un rendiment immediat». Lezkano està content amb la plantilla, i va mencionar que l’arribada del base és «per una inversió del club més que una necessitat imperiosa de l’equip». Pel que fa a les seves característiques, va apuntar que Montero és veloç, molt hàbil amb la pilota a les mans, molt traçut i amb bona finalització. En definitiva, «molt complet en atac», aspectes que se sumen a un bon bloqueig directe i activitat de mans en defensa. Això sí, avui no s’espera que disputi minuts tret que «tinguem problemes de rotacions o faltes».

Acció solidària / El matx d’aquesta tarda comptarà amb un vessant solidari, una recaptació de fons destinats en la seva totalitat per a l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca). Així ho va explicar la responsable d’RSC del MoraBanc, Natàlia de Felipe, acompanyada del president d’Assandca, Josep Saravia, tot esmentant que un dels objectius és «conscienciar de la importància de la investigació del càncer de mama», i, a poder ser, «que el partit vesteixi la Bombonera de rosa». En aquest sentit, es posarà a la venda samarretes d’aquest color amb el lema ‘Mai por’ per un preu de 15 euros, juntament amb polseres. A més, a la mitja part l’equip d’animació farà un ball juntament amb dones que han superat la malaltia. No serà la primera vegada que es fa aquesta iniciativa, la darrera, l’any passat, que «va ser tot un èxit» i es van obtenir entre 800 i 900 euros de recaptació.

Llovet, satisfet del partit al Palau, però fuig de la relaxació

Nacho Llovet, pivot del MoraBanc Andorra, va fer unes declaracions dijous a tall de prèvia pel partit d’avui, on declarava satisfet del gran partit que va oferir l’equip contra el FC Barcelona tot i la derrota per 91-87. Així i tot, Llovet va indicar que «no ens hem de relaxar ni un pèl. Hem de ser conscients que ens van deixar jugar i que altres equips potser no fan i ens ho hem de guanyar, hem de treballar una miqueta més per tenir aquesta fluïdesa ofensiva i crec que el missatge està calant bastant al vestuari, la gent està amb ganes de treballar conscients dels nostres punts forts i de les nostres limitacions». El MoraBanc es prepara per rebre a casa l’Obradoiro, del qual, el jugador va avisar que, tot i que van començar més tard la temporada perquè tenien la prèvia de la Champions i tractaran d’aprofitar aquest avantatge,  «serà un equip dur», on destaquen els anotadors exteriors com una de les seves grans amenaces. «Tenen referències a totes les posicions», va declarar el pivot tricolor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT