PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana anuncia mesures urgents d’estalvi d’aigua

Es prohibeix el rec de la xarxa d’aigua pública i que es redueixi el consum

Per El Periòdic

Una imatge del Comú de la Massana.
Una imatge del Comú de la Massana. | Sergi Pérez

Durant els darrers la parròquia de la Massana ha realitzat amb urgència un pla de mesures per aplicar en cas que el dipòsit arribi a un percentatge de la seva capacitat que no garanteixi la distribució d’aigua. Aquest pla inclou tres nivells, en base a la gravetat de la sequera i al seu impacte en el volum d’aigua del dipòsit. En aquests moments estaríem en el nivell dos, amb una oscil·lació d’entre el 25 i el 40% de la capacitat. De moment es garanteix el subministrament d’aigua, però que ja cal aplicar mesures per evitar que aquest continuï baixant i permetre la seva recuperació. A banda de les mesures que ja aplica el comú des de fa dies, la cònsol menor, Eva Sansa, va fer ahir una crida perquè «els ciutadans racionalitzin al màxim el consum d’aigua i entre tots evitem una situació que obligui a dur a terme mesures més restrictives». Una de les mesures que ha pres és el comú és prohibir els recs, amb aigua provinent de la xarxa pública. També es demana que no es renti el vehicle ni cap altre ús que comporti una despesa excessiva d’aigua.

D’altra banda, des de la setmana passada, el Comú de la Massana està realitzant el control dels consums excessius d’aigua dels privats. Si es detecta un consum desmesurat s’avisa a la propietat perquè revisin una possible fuita. En cas negatiu, es demana una racionalització del consum. De forma paral·lela, s’està intensificant el pla de millora de la xarxa d’aigua, amb l’anàlisi de possibles captacions.

«El dipòsit de Grau Roig és suficient per garantir l’aigua a tota la Massana, però cal abastir-lo, fent front al nou problema derivat del canvi climàtic: segons els experts, la quantitat de pluja és similar a anys anteriors, però les pluges es concentren a la primavera, provocant èpoques massa humides i èpoques massa seques i això provoca que tinguem menys disponibilitat d’aigua», explicava Sansa. Per aquest motiu, el comú ja està treballant des de fa mesos en millorar la resiliència i capacitat de la xarxa d’aigua potable, a través d’un pla que s’anirà aplicant per fases. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT