PUBLICITAT

Pérez-Desoy remarca els 30 anys de relacions amb Espanya

L’ambaixador espanyol ha rebut a les autoritats en el Dia de la Hispanitat

Per Alba Cladellas Riera, Maria Lozano

Imatge de l’acte del Dia de la Hispanitat, ahir.
Imatge de l’acte del Dia de la Hispanitat, ahir. | A.C.

En el marc del Dia de la Hispanitat, l’ambaixada espanyola va fer una actuació anomenada ‘Picasso en danza’, on van ser convidats diversos polítics del país. Així doncs, l’ambaixador d’Espanya, Carlos Pérez-Desoy, va rebre ahir al vespre al cap de Govern, Xavier Espot, al síndic i subsíndica general, Carles Ensenyat i Sandra Codina, i diversos ministres, com la de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a més de diversos consellers generals, com Cerni Escalé i altres polítics com l’excap de Govern i representant d’SDP, Jaume Bartumeu. També van assistir-hi autoritats com la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra, a més de l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet i els representants dels coprínceps.

L’acte va començar amb els dos himnes, l’andorrà i l’espanyol, que van ser interpretats pels alumnes del col·legi espanyol Maria Moliner. Quan van acabar, Pérez-Desoy va fer el seu discurs com a ambaixador, on va remarcar els 30 anys de relacions diplomàtiques entre Andorra i Espanya, i va condemnar tots els actes terroristes a Orient Mitjà. També va destacar la voluntat d’Espanya de què Andorra assoleixi el millor acord possible amb la Unió Europea. 

L’espectacle de dansa / Per concloure la jornada la Companyia Ibérica de Danza representada pel ballarí Jaime Puente, va destacar que l’espectacle té una clara vinculació eclesiàstica i compta amb quatre intèrprets, concretament tres dones i una figura d’un minotaure, el que representa «l’alter ego de Picasso», va informar Puente. L’artista va indicar que l’objectiu és «deixar enrere la visió misògina de l’artista i centrar-se en com la dona li servia de musa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT