PUBLICITAT

Andorra la Vella

No és la mateixa

L’absoluta s’enfronta contra una Kosovo que, pel seleccionador i Marc Pujol, es diferencia de la del març

Per Pol Forcada Quevedo

La selecció entrenant ahir a l'Estadi Nacional.
La selecció entrenant ahir a l'Estadi Nacional. | FAF / @m4rv_d3sign

La selecció absoluta de futbol s’enfronta avui a les 20.45 hores a l’Estadi Nacional contra un dels dos únics combinats amb qui ha aconseguit sumar, Kosovo. La roda de premsa prèvia va anar ahir a càrrec del seleccionador Koldo Álvarez de Eulate i Marc Pujol, i tots dos van coincidir en un aspecte respecte al rival d’avui, que no serà el mateix que l’empat a u de finals de març a Pristina. El primer aspecte és pel canvi d’entrenador, ja que Primož Gliha va agafar les rendes a principis de juliol, i des de llavors «han guanyat un puntet d’agressivitat», va destacar el tècnic tricolor. El segon, pels punts que acumulen a la classificació del grup: «És bastant enganyosa perquè tenen molt millor equip dels punts que porten» (quatre), va indicar Pujol. Per la seva part, Álvarez va comentar que si es miren els duels i les oportunitats dels kosovars, «realment han estat molt a prop de poder treure més punts o de poder guanyar partits que han perdut».

Completant quin conjunt es poden esperar els andorrans, el seleccionador del Principat va esmentar que a banda de l’agressivitat, «funcionen millor com a equip», aspectes que se sumen a qualitats individuals i diferents recursos sota la màniga, ja que «no només tenen el joc directe», sinó que «treuen molt profit de les segones jugades i poder fer un futbol combinatiu». Amb tot, l’aspecte ofensiu és el més destacat de Kosovo: «Compten amb jugadors molt hàbils per fora, en l’u contra u i atacant espais», va explicar el jugador.

Koldo Álvarez, seleccionador: «Hem de saber que tindrem les nostres ocasions i el nostre moment dins el duel, i aquest l’hem d’aprofitar»

Cal destacar que si els tricolor compten amb baixes importants, sobretot la de Berto Rosas, als kosovars també els faltarà la seva punta de llança, Vedat Muriqi, fora per sanció. Tot i això, l’entrenador local va comentar l’home que apunta per a ser el seu substitut, Albion Rrahmani, «ha començat molt bé el curs i està tenint molt bons números al Rapid de Bucarest». A la de Muriqi se suma la baixa de Shkëlqim Vladi per lesió i la d’Ismajl Beka, que es perdrà tots els duels amb la seva selecció aquest mes d’octubre.

Per a fer-los front, pren molta importància la defensa: «Si no estem bé en aquest faceta, i sobretot per les bandes, patirem», va assenyalar Álvarez. També va posar en valor la capacitat que han de tenir els seus per crear ocasions: «Hem de saber que tindrem les nostres oportunitats i el nostre moment dins el duel, i que aquest l’hem d’aprofitar», tot sent conscient de «la dificultat i que recuperar molt a prop de la nostra àrea ens fa molt complicat generar a camp contrari».

Finalment, cal destacar que Max Llovera està apercebut, i en cas de rebre targeta groga, es perdrà el matx de diumenge contra Romania.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT